Илиян Василев: Пеевски няма какво да губи, ще ползва цялата си власт, за да принуди Доган да се договаря с него

Трусовете в ДПС ще отекнат и в ГЕРБ /ББ не случайно го няма в медиите тези дни/ и в другите партии, особено в онези, в които Пеевски е пуснал пипалата си. Най-интересна ще бъде реакцията след службите и прокуратурата

Колаж: БГНЕС

Ани Ефремова
Автор във Fakti.bg

Не бързайте със заключенията, че Пеевски и групата му просто ще си тръгнат от ДПС с наведени глави. Пеевски няма какво да губи и ще използва цялата си власт за да принуди Доган да се договаря с него.
Най-важното е ,че с отговора си Доган ескалира ситуацията и номерата на Доган, че всички се обичаме удариха камък. Тоест развръзка вече има.
Това коментира по повод вчерашните събития в ДПС енергийният експерт Илиян Василев на страницата си във Фейсбук. Ето и още от неговия анализ:

Факт е, че без подкрепата на Доган Пеевски нищо не може да направи в ДПС, особено на избори. Но и Доган не може да направи кампания на мускули. За това ако няма бърза развръзка, ДПС ще бъде извън уравнението на властта и за втория, и за следващия мандат и за следващите избори.
Интересно, че Доган не използва фактора Магнитски в писмото си.
Трусовете в ДПС ще отекнат и в ГЕРБ /ББ не случайно го няма в медиите тези дни/ и в другите партии, особено в онези, в които Пеевски е пуснал пипалата си. Най-интересна ще бъде реакцията след службите и прокуратурата. Ако Пеевски реши да действа силово ще предизвиква ответна вълна като през 2014 година. Но друг начин не му остана.
Така че рано е да отписвате Пеевски. Още много бели може да направи, първо на ДПС, след това на България.
Кризата в ДПС и в българската политическа система открива нови възможности, има и добри.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Илиян Василев: Пеевски няма какво да губи, ще ползва цялата си власт, за да принуди Доган да се договаря с него ᐉ Новини от Fakti.bg - България | ФАКТИ.БГ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!