Пеевски пусна алтернативен сайт на ДПС, след като беше изтрит от този на партията

Автор: Обективно

Сайтът на ДПС изтри всички новини за Делян Пеевски. По-рано днес Пеевски и част от депутатите от парламентарната група на ДПС изключиха 17-те народни представители, които минаха на страната на Ахмед Доган.

След като Пеевски беше изтрит от сайта на движението, последва ответен отговор – той пусна алтернативен сайт на партията, на който са качени всички негови изказвания.

Новият сайт dpsbg.eu качва информация за Пеевски, а оригиналният dps.bg  – информация за почетния председател, като на началната страница е писмото на Ахмед Доган от вчера, в което той иска оставката на Пеевски и още петима членове на движението. След няколко часа обаче изтритото съдържание за Пеевски беше върнато обратно на сайта на партията.

На новия сайт, който е пуснат от Пеевски, има раздел за изявления на почетния председател, като последното от тях е 3 януари 2024 г.

„В устава на нашата партия има един член за ролята и мястото на почетния председател, който липсва в другите партии: „Основателят и първи председател на ДПС е почетният председател на партията“. Това каза Хасан Азис, член на Централния съвет на ДПС и бивш дългогодишен кмет на Кърджали. Това означава, че по устав Доган е първи председател на ДПС.

По устав почетният председател може да свика заседание на Централното бюро и други колективни органи. Другият съпредседател на ДПС Джевдет Чакъров коментира, че това ще се случи до няколко дни, след като той и още 16 депутати бяха изключени от Пеевски и подкрепящите го народни представители от парламентарната група на ДПС.

Междувременно разцеплението в ДПС доведе до ново разпределение на силите в парламента: ПП-ДП стават втора по брой депутати група и президентът трябва да връчи втория мандат за съставяне на правителство на тях. Трети са „Възраждане“, а ДПС вече са четвърти.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Пеевски пусна алтернативен сайт на ДПС, след като беше изтрит от този на партията

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!