Това е летището за чудо и приказ в Европа СНИМКИ

pochivka.blitz.bg

Международният съвет на летищата в Европа присъди наградата за най-добро летище на модерното летище Истанбул в Турция в категорията на летищата с над 40 милиона пътници годишно.

Летище Истанбул IGA си подели наградата с миналогодишния победител - летище Фиумичино в Рим със същия резултат, се казва в изявление на мегавъздушния център. Селахаттин Билген, главен изпълнителен директор на летището, заяви:

"Винаги търсим нови начини да надминем очакванията на нашите гости в областта на устойчивостта, достъпността, иновациите и технологичния напредък".

Като похвали силния растеж и оперативните резултати на мегавъздушния център, Международният съвет на летищата подчерта, че летище Истанбул е поставило устойчивостта "в центъра на своята стратегия", като например плановете за слънчева електроцентрала, която да задоволява всички негови нужди от електроенергия.

"Съдиите отбелязаха, че победителят продължава да демонстрира, че агресивните инвестиции в най-съвременна летищна инфраструктура, заедно с подкрепящо правителство, са печеливша формула - създаване на силен глобално конкурентен хъб, който успешно печели пътници и привлича повече авиокомпании", допълниха оттам.

В категорията "25-40 млн. пътници" летището в Осло беше обявено за най-доброто летище в Европа благодарение на добрите си резултати в оперативната дейност и точността.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Това е летището за чудо и приказ в Европа СНИМКИ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!