Пеевски: Едно ще кажа - ново начало. Ще ме разберете скоро

Снимка: БТА, Днес.dir.bg

"Изключените 17 депутати на практика са се самоизключили като са направили фракция ДПС-17. Определени хора искат да разрушат ДПС", твърди председателят на партията

Председателят на ДПС Делян Пеевски коментира отправените към него обвинения, че заплашва депутати от партията. Подобно твърдение направи малко преди това другият председател Джевдет Чакъров, след като стана ясно, че парламентарната група на Движението е изключила 17 депутати, сред които и него самия. "Изключително несериозно е Чакъров, който постоянно звъни, натиска всички и заплашва, да твърди, че аз го правя", заяви Пеевски.

Научаваме от Гърция, че България е подписала намерение за бързо придвижване на войски през страната ни

"Това, което те правят, се опитват да го приписват. На тяхната съвест е тормоза над всички. Чакъров, който седи и натиска всички и заплашва? Дори не искам да коментирам тези неща... Определени хора искат да разрушат ДПС", каза той.

Пеевски допълни: "Това, което прочетох, не мога да повярвам, че го прави почетния председател. Винаги съм бил за обединение и продължавам да съм за обединение. Който дели партията, за негова сметка си е".

На въпрос на БНТ дали е говор да води война с почетния председател Пеевски отговори: "С никой не водя войни. Искам да работим за хората и нещата да се получават". И допълни, че ДПС трябвало да е обединение. Според него не той и подкрепящите го цепят движението.

Пеевски коментира и изключените тази сутрин 17 депутати от парламентарната група на ДПС. "Изключените 17 депутати на практика са се самоизключили като са направили фракция ДПС-17. Няма място за по-силен и по-слаб. Това, което се случва, не е в полза на хората", допълни той. 

А относно снощното писмо до него от Доганзаяви, че не могъл да повярва, че е от почетния председател на ДПС. "Аз винаги съм бил за обединение, който дели партията, си е за негова сметка", каза Пеевски.

На въпрос готов ли е на война с Ахмед Доган, той каза, че не води войни с никого. "Искам да работим за хората и нещата да се получават", каза председателят на Движението.

"Едно ще кажа - ново начало. Ще ме разберете скоро", завърши краткия си коментар в парламентарните кулоари той. Фразата "Ново начало" прозвуча неколкократно и в снощното обръщение на Пеевски към Доган след като почетният председател на ДПС поиска оставката му. 

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Пеевски: Едно ще кажа - ново начало. Ще ме разберете скоро | Днес.dir.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!