Чакъров и Аталай: Централният съвет на ДПС ще отстрани Делян Пеевски. Няма смисъл да упорства

Glasove.com

Колективните органи на ДПС се събират, за да се вземе решение по повод поисканите оставки от Ахмед Доган на шестима депутати от партията начело с председателя Делян Пеевски. Това съобщи другият съпредседател на партията Джевдет Чакъров пред журналисти в Народното събрание.

"Колективните органи на ДПС ще заседават, предполагам с участието на почетния ни председател, така че ще се вземат съответните решения", каза Джевдет Чакъров. Той коментира ситуацията в ДПС, след като сбъсъка между Доган и Пеевски навлезе в нова фаза.

„Заставаме за призива на почетния ни председател, повечето структури в страната застават зад него, за да се направи необходимото за партията“, каза той в кулоарите на парламента. 

Голяма част от хората още вчера взеха да се обаждат, споделят призива на почетния ни председател. Това, което той споделя - че няма нормално функциониране на базата на демократичните принципи в ДПС, е изказано обстойно в неговото обръщение. Това, което той призовава е да се освободим от страха", каза Чакъров.

Той посочи, че повечето от структурите в страната застават зад призива на почетния председател.

"Централният съвет на ДПС ще вземе решение за отстраняването на Делян Пеевски, обяви пред журналисти и изключения от парламентарната група Рамадан Аталай.

"Решението на Централния съвет е решение. Ако, разбира се, му отнемат възможността да бъде председател на партията - това не е сваляне. Представете си, че може да остане член на ДПС", каза Рамадан Аталай.

Депутатът добави, че Пеевски не е прав, но и да продължава да упорства - "нещата ще бъдат решени". Аталай коментира още, че ДПС ще направи опит за излъчването на правителство. По думите му то трябва да има кратък живот, за който да реши основните проблеми в страната.

След като вчера вечерта почетният председател на ДПС Ахмед Доган поиска оставката на един от настоящите съпредседатели на партията, Делян Пеевски, днес Пеевски не дойде на заседанието на парламента. От пресцентъра на политическата сила не посочват каква е причината за липсата му.

Пеевски изпрати позиция до медиите още снощи, че няма да се оттегли от председателския пост. Очакваше се днес той да говори пред журналисти за искането на Доган, но така и не се появи в Народното събрание.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Чакъров и Аталай: Централният съвет на ДПС ще отстрани Делян Пеевски. Няма смисъл да упорства | Glasove.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!