Пеевски: Няма да допуснем референдум за еврото

Автор:
Обективно

„Спекулациите за референдум „за“ или „против“ еврото са капан. Това би означавало референдум „за“ или „против“ членството ни в ЕС. ДПС няма да допусне това“. Това заяви председателят на парламентарната група на движението Делян Пеевски. По-рано днес „Възраждане“ и ИТН обявиха, че внасят проекторешение за нов референдум за запазване на българския лев.

Макар че двете партии заемат различни позиции по въпроса, проекторешението се внася и от двете парламентарни групи. „Възраждане“ са против приемането на еврото, а ИТН искат да влезем в еврозоната, когато сме готови. От партията на Слави Трифонов заявиха, че биха гласували „против“, но имат принципното убеждение, че трябва да се състои допитване до народа.

От позицията на Делян Пеевски обаче става ясно, че народът не трябва да има думата, защото политиците вече са поели ангажимент да въведат еврото.

„Вече 16 години България води последователна политика за влизане в еврозоната и приемане на единната европейска валута евро. ДПС категорично стои зад тази позиция и заявявам, че ние сме против опитите на антиевропейските и проруските партии да се заиграват с темата “референдум за еврото”, каза той.

„Като страна членка на ЕС сме приели ангажимент да въведем единната европейска валута с подписването на договора за присъединяване към ЕС. В този смисъл референдум „за“ или „против“ еврото би означавало, референдум „за“ или „против“ членството ни в ЕС. ДПС категорично няма да допусне това“, заяви Пеевски.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Пеевски: Няма да допуснем референдум за еврото

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!