Испания победи Франция по пътя към финала

Petel.bg

Испания ще играе за четвъртата си титла на Европа, след като се класира за финала на първенството в Германия. Това стана факт след победа с 2:1 над Франция в първия полуфинал от турнира.

Рандал Коло Муани беше точен за "петлите" в 9-ата минута, но в 21-вата Ламин Ямал изравни. Удар на Дани Олмо в 25-ата даде преднина на испанците от 2:1.

На финала победителят ще излезе срещу Нидерландия или Англия, които играят в сряда вечер, предава Спортал. 

Испанците започнаха с очакваните 11 на фона на кадровите проблеми. 38-годишният Хесус Навас стартира като десен бек вместо наказания Даниел Карвахал, а Начо Фернандес зае мястото на също наказания Льо Норман в центъра на отбраната. Играчът на мача срещу Германия Дани Олмо е титуляр вместо контузения Педри. При французите прави впечатление отпадането на Антоан Гризман от стартовия състав. Очаквано Усман Дембеле заема неговото място. В средата изтърпелият санкция Адриен Рабио си връща мястото от Едуардо Камавинга. Мбапе пък игра без маската си, с която беше досега на първенството.

Губещият се Мбапе получи своя шанс в 86-ата, когато срещу себе си имаше само един защитник и вратаря, но пък шутира над гредата.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Petel.bg - новини - Испания победи Франция по пътя към финала

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!