Lupa.bg: Чакайте да ни спасяват!

Lupa BG

Застаряващи спасители спят по плажните ивици

За поредна година по родното Черноморие няма достатъчна бройка спасители, които да бдят за нашата сигурност по плажовете. Концесионерите и в предишните две лета се оплакваха, че има остър недостиг и затова прибягват до услугите на застаряващи спасители. Поредният такъв пример е от днес - централен плаж в Ахтопол!

Възрастен спасител, около 60-те, сладко си подремва на сянка, а около него пясъчната ивица е пълна.

Посетители на курорта и на плажа, които на алармираха, се оплакаха пред Lupa.bg, че това не е инцидент, а се случва редовно.

Често на постовете няма екипировка, спасителите закъсняват с началния час, определен за охрана, а също така и при по-лошо време, си тръгват доста по-рано.

И това не е само там така, а на повечето места по родното Черноморие, където охраняемите зони, особено където няма заведения и са по-безлюдни, са доста стеснени.

Миналата година за първи път пратиха спасители на черния плаж в Поморие, известен като "Косата", където се удави вчера човек. Там често сърфисти си правят срещи за кеф, а полицията постоянно ги гони, тъй като плажът беше неохраняем, а със своите забавления вредят на животинския свят, виреещ в близкото езеро, което е от другата страна на черния пясък.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Само в Lupa.bg: Чакайте да ни спасяват! - Lupa BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!