Щерката на Радев изгрява в киното с филма за Гунди

Retro.bg

Премиерата на продукцията ще бъде в "Арена София", вместо червен ще има син килим

Дъщерята на президента Румен Радев – талантливата актриса Дарина Радева, ще дебютира на голям екран в дългоочаквания филм „Гунди – легенда за любовта“. От продукцията още пазят в тайна в коя роля ще се превъплъти Дарина, която сега завършва НАТФИЗ. За артистичните заложби на щерката на държавния глава вече валят суперлативи, а неотдавна тя за пръв път игра и на сцената на Народния театър в спектакъла
„Елементарните частици“.

„Гунди – легенда за любовта“ отсега се очаква да е един от най-касовите филми в родното кино. Премиерата му ще бъде на 9 октомври в най-голямата зала у нас - "Арена София", която за пръв път за пръв път ще стане домакин на кинопродукция.

Както подобава на разказ за легендата на "Левски", вместо червен ще има син килим, по който ще преминат всички актьори. Филмът ще се прожектира на огромен екран, инсталиран специално за целта.
Ще бъдат пуснати в продажба 5000 билета, чиито цени ще варират между 50 и 90 лева в зависимост от мястото.

"Гунди – Легенда за любовта" проследява живота на Георги Аспарухов от срещата му с Величка Маркова-Лита до трагичния 30 юни 1971 г., когато футболистът загива в автомобилна катастрофа заедно със съотборника си Никола Котков край прохода Витиня в Стара планина.

В ролята на синята футболна легенда е младият актьор Павел Иванов, в образа на Лита ще видим младата актриса Александра Свиленова. Във филма участват и Параскева Джукелова като майката на Гунди, Мария, Александра Костова - Лидка, сестрата на Гунди, Емил Марков и Биляна Петринска, Стоян Радев, Пенко Господинов, Димитър Маринов и др.

Филмът на режисьора Димитър Димитров ще тръгне в широко разпространение по кината девет дни след събитието - на 18 октомври. Продуценти са Андрей Арнаудов и Иван Христов от "Междинна станция", а оператор е Борис Славков.

Сценарият на Емил Бонев ни връща в София от 60-те години, за да се фокусира върху важни моменти от живота на избрания за "Футболист на столетието" на България. От бедно момче в крайния тогава столичен квартал "Редута", през невъзможна любов с момиче от заможно семейство и мечтата за големия футбол, по пътя си Гунди се сблъсква с редица перипетии, сбъдва мечти, демонстрира честност и достойнство.

В основата на сценария са и неразказани досега истории от личния живот на Гунди и неговата най-голяма любов, с която преминават през редица изпитания на живота, футбола и комунистическата система, но остават заедно до самия край. На екран ще оживеят и някои от легендарните мачове с участието на Гунди.

Младите актьори Павел Иванов и Александра Свиленова като Гунди и Лита

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Щерката на Радев изгрява в киното с филма за Гунди - Retro.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!