Защо Ив Джобс няма да получи нищо от наслеството на баща си?

Труд

Ив Джобс, най-малката дъщеря на покойния основател на Apple Стив Джобс, си проправя път в бляскавия свят на висшата мода. С изяви на Met Gala, места на първите редове на Седмицата на модата в Париж и разходки по сцените, Ив си създаде име, което достига отвъд Силиконовата долина.

Тя беше само на 12 години, когато баща й почина от рак на панкреаса. Можете да научите повече за нея в биографията на баща й Стив, според автора Уолтър Айзъксън, където тя е описана като човек, който знае точно как да се справи със славата на своя успешен баща.

Въпреки че е дъщеря на милиардер, Ив няма да наследи състоянието на семейството си, оценено на 21,7 милиарда долара.

Майка й, Лорън Пауъл-Джобс, каза пред The ​​New York Times, че тя и Стив не се интересуват от изграждането на наследствени фондове. Тя планира да използва богатството, за да „направи добро“, чувство, което дъщеря й Ив изглежда приема, докато проправя своя собствен път.

Според Лорин наследството е отишло за благотворителност чрез фондация Waverley Street и Emerson Collective. Освен това друга причина, поради която трите деца на Стив Джобс и Лорейн не са получили наследство, е вида на образованието, което са получили, тъй като и тримата са успешни професионалисти в своята област и "не се нуждаят" от тези пари.

Ив последва академичните стъпки на родителите си, завърши Станфордския университет и постигна значителен напредък в света на конния спорт. Тя започва да се състезава на шестгодишна възраст и до 2019 г. е класирана на пето място сред най-добрите 1000 ездачи под 25 години от Horse Sports.

Амбициите на Ив обаче не спират до учебни и конни занимания. Тя също така проправи път в модната индустрия, като дебютира като модел в празничната рекламна кампания на Glossier за 2020 г. заедно със Сидни Суини и дефилира за Коперник по време на Седмицата на модата в Париж 2021 г. Оттогава тя подписа договор с "DNA Model Management" и присъства на престижни събития като Met Gala и афтърпартитата на Vanity Fair за Оскарите.

Ив е романтично свързвана с музиканта Хари Хъдсън, един от близките приятели на Кайли Дженър, и Дрю Тагарт от The Chainsmokers. 

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Защо Ив Джобс няма да получи нищо от наслеството на баща си? - Труд

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!