Изненада! Гаф при падането на рекорда на Стефка

Новини Стандарт

Продължават оживените коментари около падането на легендарния световент рекорд на Стефка Костадинова.

Спортен журналист смята, че новият световен рекорд от 210 сантиметра на скок на височина при жените, който Ярослава Магучих постави, е неочакван.

Иван Чешанков припомни, че украинката не е имала силни постижения през този сезон, а на самото състезание в Париж е имала фаулове на 201 и на 203 сантиметра.

След като е спечелила победата, тя е минала на 207 см, за да направи рекорд на Украйна, тъй като досега най-доброто й постижение е 206 см, преодоляни от втори опит.

След като скочи 207, при това положение беше ясно, че ще атакува световния рекорд, но по-интересно е, че нейния успешен опит на 210 см беше даден на запис.

 Това е грешка на режисьора, единствено така мога да си го обясня, явно е намерил нещо по-интересно по това време да дава и не е знаел, че тук ще се подобрява световния рекорд от 30-и август 1987 година, четвъртият най-стар в женската атлетика, каза в „Пресечна точка“ Чешанков.

Според него обаче рекорда на Магучих е закономерен с оглед на нейното развитие, и дори може би е щял да бъде поставен още по-бързо, ако не е била войната.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Изненада! Гаф при падането на рекорда на Стефка - Спорт — Новини Стандарт

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!