ДАНС арестува председателя на Национално движение „Русофили“ – Пловдив

Снимка: Фейсбук

Автор:Обективно

Председателят на Национално движение „Русофили“ в Пловдив Златомир Дьовленски е арестуван от ДАНС тази сутрин.

Арестът е бил извършен по брутален начин с разбиване на вратата на жилището му в кв. Коматево в 5,30 часа тази сутрин, каза пред Радио Пловдив депутатът от „БСП за България“ Иван Петков. Той е говорил с майката на Дьовленски, която е разказала за ареста. Няма информация за какво е задържан.

Арестуваният е бил отведен от служители на ДАНС в централата на БСП в Пловдив, където Златомир Дьовленски има офис като председател на Национално движение „Русофили“ – Пловдив.

Там в негово присъствие са правени проверки, но не е ясно дали са иззети документи или други неща, каза Иван Петков. Единствено разбрах, че на Златомир Дьовленски е повдигнато обвинение от Окръжната прокуратура в Пловдив, но отказаха да ми съобщят за какво е обвинението, съобщи депутатът.

В момента адвокат от София пътува към Пловдив, за да поеме защитата на Дьовленски и тогава ще има повече яснота по случая, коментира Иван Петков.

Златомир Дьовленски е младши експерт в отдел „Координация и проекти“ на община „Родопи“, според информация от сайта на общината. 33-годишният мъж е докторант в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“  и аспирант в Астраханския държавен университет в Русия. Дьовленски  беше кандидат за депутат от БСП през 2021 г.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: ДАНС арестува председателя на Национално движение "Русофили" - Пловдив

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!