Промяната отрязаха Атанас Атанасов да се пробва за правителство

INTRIGI.BG

След като ГЕРБ се провалиха със съставянето на правителство за седми път, сега отговорността е на втората политическа сила. Това написаха в официалната си фейсбук страница от Националния съвет на „Продължаваме Промяната“. 

„Продължаваме Промяната заедно с Демократична България единствени успяха да формират не едно, а две редовни правителства през последните три години“.

„В 50-то Народно събрание не виждаме условия за формиране на проевропейско, антикорупционно правителство и потвърждаваме, че ще бъдем конструктивна опозиция“, пише още в позицията.

По-рано днес ДСБ предложиха „технически кабинет“ с третия мандат.

„Предлагаме технически кабинет, който да бъде излъчен с връчването на третия мандат“, заяви пред журналисти Стоян Михалев, заместник-председател на „Демократи за силна България“ (ДСБ) след заседанието на Изпълнителния съвет на партията, което се състоя вчера и днес. След заседанието от ДСБ разпространиха решението, взето от членовете на Изпълнителния съвет.

„Нашето предложение е този трети мандат, който предстои да бъде връчен по избор на президента, ние вдигаме ръка към него с идеята той да не бъде наш мандат, номинално той ще бъде на коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“, но всъщност това ще е технически национален мандат“, каза Михалев.

Малко по-късно Николай Денковкоментира предложението на „Демократи за силна България“. „По отношение на запазване на коалицията сме единодушни. Казано ясно е в техните национални органи днес също ще го обсъдим и от нашия национален съвет. По отношение на третия мандат – трябва да се обсъди внимателно. Това предложение има своите предимства но и своите проблеми. Няма да ги обсъждам сега, заяви той преди Националния съвет на „Продължаваме Промяната“.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Промяната отрязаха Атанас Атанасов да се пробва за правителство - INTRIGI.BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!