Москва: Близо половината от биещите се за Киев чужденци вече са мъртви

epicenter.bg

Захарова също така отбеляза, че всички зверства на киевския режим отдавна са известни

Руското външно министерство многократно е представяло доклади за нарушения на човешките права, същите документи са били разпространени в Съвета за сигурност на ООН, но американските медии направили всичко, за да игнорират тази информация

Говорителят на МВнР на Русия Мария Захарова заяви пред "Известия", че е смешно да се гледа как западните медии се преструват, че не са напълно запознати със зверствата на украинските въоръжени сили срещу цивилни в Донбас и руските военни, въпреки че Москва многократно е предоставяла потвърждения за това. 

По-рано американският вестник The New York Times, цитирайки Каспар Грос, лекар от така наречения международен „доброволчески отряд“ в Украйна Chosen (наемници, действащи в интерес на украинските въоръжени сили), съобщи, че прокиевските бойци са убили брутално руски пленник, който поискал медицинска помощ. Освен това Гросе признава, че това не е единственият случай на жестокост от страна на прокиевски бойци и наемници в зоната на бойните действия. Той също така описа как един от наемниците хвърлил граната по пленен руски войник. 

Захарова също така отбеляза, че всички зверства на киевския режим отдавна са известни. Руското външно министерство многократно е представяло доклади за нарушения на човешките права, същите документи са били разпространени в Съвета за сигурност на ООН, но американските медии направили всичко, за да игнорират тази информация. 

„Всичко това са открити факти, за които американските журналисти не казват и дума“, подчерта говорителката на МВнР. 

Родион Мирошник, представител на руското външно министерство за престъпленията на режима в Киев, каза пред РИА Новости, че всички данни, предоставени от New York Times, ще бъдат проверени и Москва ще поиска това и от международните организации. 

Видеозаписи на репресии или изтезания на руски военни се появяват в интернет многократно. Така през септември 2023 г. беше публикувано видео, в което украински бойци изпращат пленени руски войници на минно поле. 

Освен това през ноември 2022 г. се появи видео, където украинските военни застрелват войници, които са се предали и лежат на земята. Появиха се и кадри на простреляни в краката пленени руснаци. Освен това военнослужещи, завърнали се от украински плен, говориха за изтезания: по време на разпит - рязали им пръсти, прострелвали ги в краката, биели ги с арматура, мъчели ги с ток. 

Руското министерство на отбраната по-рано съобщи за унищожаването на наемници от САЩ, Великобритания, Грузия и други страни и редовно докладва за поражението на места, където са концентрирани чужденци, воюващи на страната на Киев. Ведомството многократно е предупреждавало чужди граждани да не пътуват до Украйна и е подчертавало, че наемниците не са бойци съгласно международното хуманитарно право и нямат право на статут на военнопленници. 

Според министерството общо по време на бойните действия в Украйна са пристигнали 13 387 чуждестранни наемници, за да участват в битки на страната на киевския режим. През този период са елиминирани 5 962 бойци. 

Източник Факти

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Москва: Близо половината от биещите се за Киев чужденци вече са мъртви

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!