Елена Поптодорова: Oбективните рискове и заплахи пред Европа ще модифицират позициите в следващия Европарламент

/КРОСС/ Във Франция има един основен казус, надвиснал от 30-40 години над държавата, и това е въпросът с миграцията и това трябва ли градове като Париж, Марсилия и Тулуза да се превърнат практически в арабско-африкански. Това каза историкът Кристиян Шкварек в предаването „Денят започва с Георги Любенов" по БНТ.

Посланикът на САЩ в България, пред „Труд news“: Ако Русия успее в Украйна, ще живеем в по-опасен свят

Висшистите да могат да минават едногодишно военно обучение, предлага МО

Французите извън центъра на големите градове гласуват масово за Льо Пен, заяви той. цяла Франция е в цвета на партията на Льо Пен, червени и жълти са просто петната, където са центровете на големите градове. Това не е крайната десница, това е умерената десница, която казва „Моля ви нашата държава да продължи да бъде европейска, да не стане африканска". От другата страна са крайните, която казва „Не, не, тук трябва да се напълни с целия Трети свят", посочи Шкварек.

Миграцията е основен въпрос в редица страни в Европа и в САЩ, допълни той.

Дипломатът Елена Поптодорова смята, че обективните рискове и заплахи пред Европа и колективната сигурност и отбрана ще модифицират позициите в следващия Европарламент, но няма да срути основните конструкции. Сигурността ще продължи да бъде първа и най-важна тема и в следващата легислатура. „Основната грижа е да видим, че основните конструкции, които Европа е създала от Втората световна война, могат да бъдат моделирани, осъвременени, но няма да бъдат разрушени. Според мен това е най-голямата цел. Отчитане на обективни дефекти, пропуски и грешки е добра стартова позиция, за да се мине към нова фаза, защото ние сме пред нова фаза", коментира тя.

БНТ, „Денят започва с Георги Любенов"

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Елена Поптодорова: Oбективните рискове и заплахи пред Европа ще модифицират позициите в следващия Европарламент - Cross.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!