Джейхан Ибрямов: Изходът от ситуацията е изцяло в ръцете на почетния председател на ДПС

/КРОСС/ Ден след срещата на почетния председател на ДПС Ахмед Доган със 17 членове на партията, коментарите за случващото се в движението продължават. Според участници в срещата до дни се очаква позиция на Ахмед Доган.

Пред лятната резиденция на почетния председател на ДПС в Росенец няма никакви признаци за предстояща среща между Ахмед Доган и председателят на партията Делян Пеевски. Неофициалната информация за такава среща предизвика сериозен интерес в политическото пространство. Членове на партията смятат, че изходът от ситуацията в партията е в ръцете на Доган. Засега няма коментар от пресцентъра на "Движението за права и свободи".

Срещата на почетния председател Ахмед Доган със 17 членове на ДПС, написали отвореното писмо до него, е начало на оздравителен процес в партията, смята заместник-председателят на Движението Джейхан Ибрямов. "Да изясним - има напрежение, конфликт е много тежка дума. Нищо необичайно и на вчерашната среща обсъждахме моделите на управление, които сме свикнали да виждаме в ДПС и сегашния модел на управление", каза той.

Изходът от ситуацията е изцяло в ръцете на почетния председател, смята още Ибрямов. "Всичко е възможно, но е изцяло в ръцете на почетния ни председател. В най-скоро време ще излезе с изявление", допълни той.

През последните дни в социалните мрежи са публикувани декларации от различни местни структури в подкрепа на Доган. "Няма наши и ваши редици, има едно ДПС. Това са хора, които изпълниха волята на Доган", каза Ибрямов.

Конфликтите в ДПС не са необратими. Това е мнението на журналиста Илхан Андай. "Сега, целият този скандал ще приключи като се направи още една, по стара традиция се направи снимка и кой откъде е дошъл. За да завърши този тест на ДПС, остава още една снимка - на Доган и Пеевски, не се знае кога. Трябваше да е днес, но нещата се успокояват и може и да не е днес", каза той.

По-късно в неделя председателят на ДПС Делян Пеевски изпрати официална позиция, в която заяви "Няма тема Доган-Пеевски, има тема Пеевски и дерибеите".

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Джейхан Ибрямов: Изходът от ситуацията е изцяло в ръцете на почетния председател на ДПС - Cross.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!