Почина светило в родната медицина

Новини Стандарт

Поклонението ще се състои на 9 юли

На 6 юли 2024 година внезапно ни напусна многоуважаемият лекар, преподавател, общественик и приятел доц. д-р Христо Ганчев, съобщават от Медицински университет – Варна.

Доц. д-р Христо Ганчев е роден на 31 юли 1942 година в Шумен. Завършва медицина във Варна през 1968 година и се утвърждава като един от най-изявените специалисти в областта на вътрешните болести и пневмологията. През 1976 година придобива специалност по вътрешни болести, а четири години по-късно – по пневмология и фтизиатрия.

Доц. Ганчев е заемал множество ръководни позиции, включително заместник-ректор на Медицински университет – Варна, главен лекар на МБАЛ „Св. Анна“ и УМБАЛ „Св. Марина“ във Варна, както и директор на Медицински колеж – Варна. До последния си дъх той бе отдаден на пациентите в Специализирана болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания (известна като Тубдиспансер) във Варна, където беше и директор.

Поклонението пред тленните останки на доц. д-р Христо Ганчев ще се състои на 9 юли 2024 година (вторник) от 12:00 часа в храм „Света Петка“, а погребението ще бъде в 13:30 часа в Централния гробищен парк – Варна.

Семейството, приятелите, колегите и пациентите му ще имат възможността да изразят своята благодарност и уважение към този забележителен човек, който посвети живота си на медицината и човечеството.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Почина светило в родната медицина - Общество — Новини Стандарт

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!