Ученичка, изкарала 100 т. на матурата след 7-и клас: Не съм учила чак толкова

© Кадър: БТВ, Новини Бг

Колко труд стои зад отличното представяне на матурите след 7. клас? Две момичета, изкарали 100 точки на изпита по български и литература и по математика, споделят рецептата на своя успех.

Матурата по български език и литература беше лесна, казва седмокласничката Каролина Тенева от училище „Черноризец Храбър”, която единствена в областта постигна максималния резултат от 100 точки.

„Бях навън и просто започнах да подскачам и да пищя по улиците и хората ме гледаха много странно”, разказва пред bTV Каролина.

Каролина завършва 7. клас с пълно отличие. Освен на уроци по български, ходи и на модерен балет.

Не е въпросът в ученето, по-скоро е желанието и самият факт да не разочароваш близките си, които вярват, че ще изкараш висок резултат, не съм учила чак толкова, казва отличничката.

Никол Николова от Математическата гимназия е със 100 точки на матурата по математика и 99 по български език и литература. Това я прави най-добре представилата се седмокласничка в областта.

„Аз решавам задачи от предучилищна възраст и ходя по състезания, така че за мен това беше един изпит, на който се надявах и очаквах пълния брой точки“, споделя тя.

Никол решава задачи за удоволствие по три-четири часа на ден. Има над 100 медала от турнири. Изпитният маратон това лято за нея приключи в Несебър, където на международно състезание „Математика без граници“ завоюва златен медал.

Много удовлетворение от свършената работа, научила ме е на дисциплина, на това, че когато искаш да постигнеш нещо, трябва да имаш достатъчно желание и кураж и да работиш за него, разказва Никол.

Каролина иска да продължи в езикова гимназия, а Никол остава в Математическата гимназия.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Ученичка, изкарала 100 т. на матурата след 7-и клас: Не съм учила чак толкова - Образование - Новини Бг

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!