Лесни трикове срещу тъмни кръгове под очите

Retro.bg

Овладяването на сухотата и тъмните кръгове под очите с годините става все по-трудно. Ненапразно козметиката за околоочния контур се смята за най-скъпа в грижата за лицето. Но дори луксозните кремове понякога не дават толкова добър ефект като някои домашни методи. Ето едни ефикасни и евтини рецепти за справяне с проблема.

Чай от лайка
Това е чудесна билка, подходяща за натуралната грижа за кожата. Известна е като доказано средство за изчистване натъмните кръгове под очите и действа много успокояващо.
Чаят от лайка се използва, когато е напълно изстинал. С него се напояват „компреси“, направени от тампончета за грим, и се поставят под очите.

Алое вера
Гелът от листата от алое вера е отличен метод за справяне с тъмните кръгове. Той е натурално и изключително ефикасно средство. Богат е на антиоксиданти и витамин Е, има и антипигментационни свойства. Освен това е напълно натурален и достъпен.

Маска с картофи и мента
За целта ще са ви необходими 1 картоф и около 10 листа мента. Смесете продуктите в блендер и изсипете сместа във форма за ледчета. Сложете я във фризера, докато замръзне. След това поставяте кубчетата в марля и ги сложете върху очите за около 20 минути или докато напълно се разтопят. Това е един бюджетен пример за домашен пач.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Лесни трикове срещу тъмни кръгове под очите - Retro.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!