Илхан Андай разкри какво следва след срещата в „Росенец”

Новини Стандарт

Според журналиста акцентите от срещата в Росенец са два

Какво следва след срещата на почетния председател на ДПС Ахмед Доган със 17-те депутати на Движението, които гласуваха срещу кабинета „Желязков”?

„В събота говорещите, от името на Ахмед Доган, дадоха заявка, че и тези 17 народни представители вече искат правителство. Сиреч почетният председател дава назад и се равнява по дневния ред на избирателя. Можем да заключим, че и д-р Ахмед Доган и Делян Пеевски са доволни”, отбеляза Андай.

Според журналиста акцентите от срещата в Росенец са два. Първият е17-те депутати да бъдат поканени на чай, за да им се обясни, че вече България трябва да има редовно правителство. И вторият – желанието на Доган да изпъква неговата значимост по много важни теми, каза Андай.

Ако се възстанови диалогът между политиците, убеден съм, че може да има правителство с втория мандат, каза по-рано днес Джейхан Ибрямов, зам.-председател на ДПС, който бе изключен от парламентарната група. Той също е от 17-те депутати, които бяха в „Росенец”.

ДПС ще търси оползотворяването на втория мандат и в този смисъл, щом го получи, ще стартира провеждането на преговори, каза и още един от 17-те депутати – Тимур Халилов.

С успокояването на напрежението в ДПС най-вероятно среща между председателя Делян Пеевски и Ахмед Доган няма да има днес.

Пред Нова тв Андай заяви, че най-вероятно срещата няма да се случи. „Тази среща, която е била планувана между двамата лидери, и едва след това е насрочена срещата с тези 17 депутати, вероятно няма да се състои. Защото не се случи това гръмкото, което беше анонсирано от хора като Рамадан Аталай”, посочи Андай.

„Случващото се в ДПС през последните дни не е дневния ред на електората, на тези близо 400 хиляди, гласували на 9 юни за партията. Тези хора искаха в началото на юли България да има редовно правителство. Вместо да разрушава стената между елита на партията и избирателите, в ДПС последните дни изглежда, че те надграждат този зид с нов ред тухли”, обясни журналистът.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Илхан Андай разкри какво следва след срещата в „Росенец” - Политика — Новини Стандарт

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!