Джейхан Ибрямов: Пеевски ни пита "С Доган ли си или с мен?

Автор: БНТ, Glasove.com

Изключеният от ПГ на ДПС зам.-председател на партията Джейхан Ибрямов заяви, че Делян Пеевски е оказвал натиск върху всеки един от народните предсталители на Движението преди гласуването на проектокабинета на Росен Желязков /ГЕРБ/. На всеки един от депутатите от ДПС Пеевски е задавал един въпрос: "Ти с Ахмед Доган ли си или с мен?", разказа Ибрямов в интервю за БНТ.

Същият въпрос е бил зададен и на дългогодишната лична секретарка на Ахмед Доган - Биршен Яхова, която е съпруга на Джейхан Ибрямов.

Има напрежение между Доган и Пеевски. Разрив и разделение в ДПС няма, партията функционира добре, структурите са в добра кондиция. Оставката на Пеевски не се е коментирала на срещата в Росенец, заяви още пред Аделина Радева в "Денят започва" Джейхан Ибрямов, заместник-председател на ДПС.

Той разказа и за срещата при Ахмед Доган в Росенец. 

"Проведохме сериозен разговор, дебат, за моделите на управление, които в момента функционират в партията. Всичко, което се е натрупало през последната година - година и половина беше изложено пред почетния ни председател", допълни Ибрямов.

Поясни, че дали председател може да бъде санкциониран, ако не спазва устава на партията, ще бъде изяснено в най-скоро време. 

"Проблемът датира от една година - като цяло функционирането на парламентарната група", коментира Джейхан Ибрямов. 

Според него всяка реакция си има връхна точка, която ескалира в отказа за подкрепа към проектокабинета "Желязков" и се стигна до този етап.

"Нямаше обсъждане защо и как да бъде подкрепен кабинета "Желязков". Голяма част от тези 30, които го подкрепиха, имаха желание да гласуват против, но не знам защо не го направиха", коментира Джейхан Ибрямов. 

Подчерта, че всички структури са в подкрепа на Доган.

"Той е единственият наш лидер, всичко останало е манипулация. С избора на двама председатели на партията се търсеше баланс на политиките", каза още Джейхан Ибрямов. 

Беше лаконичен дали е възможен сценарий Джевдет Чакъров да вземе мандата и да не го върне и да представи проект на правителство на Росен Желязков. 

"Проблемът е дали вторият мандат да бъде върнат веднага или да се вземе и да се разговаря с политическите партии - да се види какви са стъпките на излизане от кризата. Кой ще вземе мандата зависи от колективния орган на партията - ще заседава и ще вземе решение. Не става дума за единия или другия председател, няма никакво значение", заяви Джейхан Ибрямов.

В близките дни се очаква изявление на Ахмед Доган, което да изясни ситуацията в партията. Вчера в Росенец, Доган прие 17-те депутати, които не подкрепиха по негово указание проектокабинета на Росен Желязков. На тази среща всички констатирали, че ДПС се управлява еднолично и в нарушение на устава. "Обсъдихме, че не функционира Централно оперативно бюро, не се е събирало нито един път досега. Централният съвет имаше 2 заседания, които протекоха в рамките на няколко минути. Нямаше дебат, нямаше обсъждания, развитие на тези", обясни Ибрямов.

И Ибрямов, и други участници в срещата в Росенец заявиха, че няма да има среща Доган - Пеевски. 

Джейхан Ибрямов даде да се разбере, че има шанс за правителство с втория мандат - този на ДПС. Партията е готова да води диалог с ГЕРБ и останалите парламентарни групи за съставяне на кабинет, като гласувалите "против" кабинета на Желязков сега са готови да дадат подкрепата си, стига да има ясна договореност за политиките, които ще се водят.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Джейхан Ибрямов: Пеевски ни пита "С Доган ли си или с мен? | Glasove.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!