Политолог: Краят на „Величие“ до голяма степен е бил предизвестен

/КРОСС/ В предаването „Денят на живо" по Нова Нюз Ваня Нушева, каза че до голяма степен е бил предизвестен края на „Величие". „Тя се появи основно чрез влиянието, което нейни представители имаха в онлайн медиите, така по същия начин се разпадна бързо. Това е пример, че когато нямаме стабилни политически партии и ясно изградени структури, устойчиви общности, много лесно и бързо може да се разпадне, особено когато в политиката се включват хора без опит и познания".

Примерът е показателен за това, когато имаме ниска избирателна активност как с един по-атрактивен пиар ход, с използване на предизборна кампания в онлайн пространството как един такъв проект може да намери място в Народното събрание, обясни Нушева.

Относно заплахите за убийство, Нушева каза, че това е силно притеснително. „Прави ми впечатление, че голяма част от партиите в парламента са поставени под охрана или търсят такава. Изключително притеснителен пример за това, че нашият политически живот не се развива в руслото на нормалната европейска демократична дейност".

Във връзка със сътресенията в ДПС, Нушева каза: „Не трябва да забравяме, че ДПС е една от стабилните партии, партии, които последователно изграждат и поддържат своите структури. Работят последователно в това да задават и развиват своя административен капацитет, да подготвят свои кадри за политиката и управлението в институциите. Много дълги традиции в това как да управляват имат хората, които отдавна са членове на ДПС. Това, което видяхме през последните дни бе изключително силната съпротива на хората, които са участвали дълги години в създаването на ДПС, съпротива срещу опита за налагане на един доста агресивен, импулсивен и авторитарен, едноличен стил на управление на новия председател".

Нова Нюз, „Денят на живо"

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Политолог: Краят на „Величие“ до голяма степен е бил предизвестен - Cross.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!