Корман Исмаилов: Доган обработи почвата в ДПС и я превърна в системна партия, в партия на системната корупция

/КРОСС/ В предаването „Лице в лице" по Бтв Корман Исмаилов, каза че  още, когато е бил в ДПС е отправил остри критики към председателя Доган. „И съответно ме изключиха, защото уронвам престижа на партията."

Това е нормална критика към дейността на председателя, но когато критиката се изолира, тогава стават тези извращения във времето, обясни Исмаилов.

ДПС е партия, с която председателите са инсталирани, т.е. Доган е инсталиран лидер, той е човек на службите и т.н., допълни Исмаилов. „След като той овладя структурите и стана сериозен фактор и когато започна да внушава, че ДПС е негова рожба, тогава започна моето сериозно разочарование от него. Той след това си инсталира председател Местан, който се оказа една пешка. След това инсталира Карадайъ, който също беше пешка, но си помисли, че може да стане царица и той изгърмя. Впоследствие Доган с исталирането на Пеевски, реално това беше сериозна гавра към избирателите, към обществото и особено към избирателите в Турция. Защото това беше едно безпардонно решение, нищо общо с ценностите, с принципите на тази партия. Човек, който е политически неграмотен, но той е негов личен финансов проект. Това се случи".

Аз не съм допускал, че Доган може да изпусне контрола в партията, защото за него това е една преторианска партия, но реално каквото посееш, това жънеш, Доган обработи почвата в ДПС и я превърна в системна партия, в партия на системната корупция, обясни Исмаилов. „Т.е. целта оправдава средствата, обръчите от фирми, схемите, корупционните схеми."

Ако Доган не зависеше от Пеевски, Пеевски досега да беше изхвърчал като тапа на шампанско, категоричен е Исмаилов

бТВ, „Лице в лице"

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Корман Исмаилов: Доган обработи почвата в ДПС и я превърна в системна партия, в партия на системната корупция - Cross.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!