10 люде, които да си идат на мястото по примера на Брендо

Снимка: БГНЕС, Actualno.com

Много хора не са си на мястото и България е в дисбаланс. Усеща се във въздуха, освен в подлезите през горещите дни, където мирише на всички видове отлежала тоалетна. Но има и добри примери, които трябва да изтъкваме и следваме.

Като Брендо, който след известно колебание прие, че трябва да се предаде на властите. Не че го търсеха, то е който както си прецени това. Въпрос на съвест. Но ние имаме претенцията и други хора да си се върнат по местата, които са им отредени.

1. Ружа Игнатова. Ако можеше да ни излезе математика, щяхме да я сложим на още по-челно място. Все пак за $5 милиона става дума, само да се върне. С нейните умения ще ги направи на 4 милиарда и ще ги върне на тия с претенциите, че даже и присъда няма да лежи. А сетне ще работи за България, защото Планът за възстановяване и развитие нещо не го можем.

2. Петьо Еврото. За някои е Петьо, за други е Пепи, но никой не го нарича Петър. Всички го обичат и тачат, а като си беше тука, имаше ред, баланс, правосъдие и приличен брой джуджета. Сега има хаос, страх и Борислав Боби Сарафов седи да говори с американския посланик за жестомимичен превод.

3. Симеон Сакскобургготски. Не може да почнеш една работа, да ти доскучае, да не ти се получава и да оставиш после шофьора си и този от младежката партийна структура, дето слага хартия в принтера, да ти оправят бакиите. Насади Борисов и Пеевски в такава каша, дето 800 години нема да ни стигнат. Да се връща.

4. Сретен Йосич. Да се върне в затвора, че изтръпнахме. Заради айляка на един човек цяла България да е на тръни. Айде, де!

5. Баба Ванга. Тя живее отдавна в руското медийно пространство. Взеха ни я. А може да си я върнем и удобни хора да излязат и да си "спомнят" как още през 83-та им е споделила тайната си - че е евроатлантичка и дори с риск за себе си е готова да помага на Украйна. Мъченица.

6. Сали Табаков. За областен председател на ДПС изглежда изряден, успял, натрупал, влиял. Не някакъв случаен човек. Не е ясно с какво е заслужил да бъде опраскан, след като има профила на чудесно изпълняващ функците си кадър на либералната партия на България.

7. Пригожин. Знаем, че е майстор на дегизировката и не е умрял. В момента се прави на папа Франциск и си живурка на спокойствие във Ватикана. Но трябваше да стигне по-далеч от Ростов, за да заживеем в по-интересен свят.

8. Урсула фон дер Лайен. Какво ще се мъчи там да консолидира едни и други в ЕС и да се нервира в ЕК. Да си дойде тука да пее на предизборните концерти на ГЕРБ, да ѝ се радват хората, защото я мислят за леко болнава Росица Кирилова.

9. Къци Вапцаров. Трябва да се върне времето, в което лежерното телевизионно забавление за нацията включваше решаване на кръстословица. Поне някакво мислене. А не да се радваш как трийсет щерки се излагат и курвеят, за да се понравят на сополанко.

10. Елена Йончева. Да се върне като разследващ журналист, който разнищва къщи в Барселона и схеми за купуване на гласове и контролиран вот.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: 10 люде, които да си идат на мястото по примера на Брендо | Actualno.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!