Франция отстрани Роналдо и Португалия след дузпи, предстои полуфинал с Испания

Труд

Португалия загуби от Франция след драма с дузпи и отпадна от Евро 2024. Възпитаниците на Дидие Дешан пък ще играят срещу Испания на полуфиналите в турнира.

Двубоят между португалци и французи завърши 0:0 в редовното време и продълженията. 

В мач на надлъгването едва в 16-ата минута Бруно Фернандеш отправи първия удар към една от двете врати, но топката излезе в корнер. Пет минути по-късно Тео Ернандес стреля от дистанция, но неточно. Преди края на полувремето Португалия получи пряк свободен удар за нарушение срещу Витиня, но Бруно Фернандеш отново не уцели вратата на французите.

След почивката Килиан Мбапе стреля, но португалския страж Диого Коща спаси. Минути по-късно след удар с топката в главата му играта временно беше спряна, но той продължи двубоя. В 61-ата минута Жоао Кансело изведе Бернардо Силва отдясно, той стреля, но стражът Майк Менят спаси удара му. Едва в 63-ата минута голямата звезда на португалците Кристиано Роналдо докосна топката при опит за атака. Удар на Витиня след пас на Леао беше спасен, а при добавката и Кристиано стреля неточно. В 65-ата минута вратарят на Португалия отрази удар на Рандал Коло Муани при позиция един на един, а в 69-ата пък Камавинга не успя да уцели вратата след рикошет, който му подари топката. 5 минути след това Усман Дембеле също изстреля коженото кълбо неточно по посока на португалската врата. В 88-ата минута Нголо Канте само провокира Коща, който улови топката. Ситуацията се повтори и след последния шут на Килиан Мбапе. 

Така срещата завърши 0:0 и последваха продължения. Още в 3-ата минута на първата част Кристиано Роналдо стреля неточно. В 106-ата минута Килиан Мбапе се оплака на лекарите във френския екип и бе заменен. Той вероятно е получил контузия и е поискал да играе без предпазната си маска, но не му е било позволено. На негово място влезе Брадли Баркола. До края на продълженията Жоао Феликс и Дембеле направиха пропуски. Продълженията също свършиха при резултат 0:0 и последваха дузпи. 

За Франция се разписаха Осман Дембеле, Фофана, Жул Кунде, Брадли Баркола и Тео Ернандес, а точни за Португалия бяха Роналдо, Бернардо Силва и Нуно Мендеш, но Жоао Феликс нацели гредата.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Франция отстрани Роналдо и Португалия след дузпи, предстои полуфинал с Испания - Труд

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!