Испания ликува! Нанесе решителен удар на немците

Новини Стандарт

Много напрегнат четвъртфинален сблъсък на Евро 2024

Тежка четвъртфинална битка на Евро 2024! След нейния край Испания лекува, като победи домакина Германия с 2:1. 

Драматичен равностоен сблъсък, с много възможности и за Бундестима. Но великолепният отбор на Ла фурия успя да се измъкне от тежката битка и отива на полуфинала.

Германия може много да съжалява, но това е футболът. Бундестимът също е оцелявал с късмет на много големи футболни форуми през годините.

Първото полувреме на битката в Щутгарт завърши при нулево равенство.

Испанците показаха своя атрактивен стил още в първите секунди, когато направиха много хубава атака, завършила с точен, но твърде лек удар на Педри.

След това обаче немското бичме Тони Кроос фаулира лошо Педри и го извади от игра.

В 14-ата минута Антонио Рюдигер направи важно нарушение след поредна супер атака на испанците и получи жълт картон.

Буденстима постепенно се съвзе и в 21-ата минута стигна до много изгодна ситуация, когато след центриране от дясно Кай Хаверц скочи много високо и стреля точно, но в ръцете на Унай Симон.

Напрежението през това първо полувреме бе огромно и доведе до още два жълти картона, а германците имаха още един шанс чрез Хаверц, като отново ударът му бе твърде слаб.

В 39-ата минута централният нападател на германците направи груба грешка и Дани Олмо получи възможност да отправи далечен шут по земя, който бе спасен трудно от Мануел Нойер и той можеше да се зарадва, че не последва добавка.

По-добрата игра на испанците доведе до логичен резултат.Моментът за Испания дойде в 52-ата минута. Мората подаде на Ямал на десния фланг, а той пусна пас по земя към Дани Олмо на границата на наказателното поле и резервата с техничен удар отбеляза деветия си гол с националния екип - 1:0.

В следващите минути Бундестима опита да направи много ожесточен натиск и на няколко пъти шутира към вратата на Унай Симон. Повечето изпълнения бяха блокирани, но включването на Флориан Вирц и Никлас Фюлкруг осложни задачата на испанската защита-

Напъните на Германия ставаха все по-настоятелни. В 89-та минута Мителщет центрира на далечната греда, а Джошуа Кимих свали с глава за Флориан Вирц, чийто удар бе достатъчно добър и с помощта на гредата доведе до изравняване - 1:1.

В началото на второто продължение дойде най-спорния момент в мача. Английският рефер Майкъл Оливър не даде дузпа за Бундестима, след като Джамал Мусиала стреля и топката срещна ръката на Кукурея. В последствие стана ясно, че в ситуацията има засада.

Унай Симон стана герой за испанците в 117-ата минута, когато направи фантастично спасяване след центриране и удар с глава на Фюлкруг.

Две минути преди края на продълженията испанците нанесоха своя удар!

Мерино прониза за втори път вратата на домакините -2:1. Последва страхотен шанс за немцине, но Фюлкруг нямаше късмет при удара с глава.

Това бе всичко за немците. Радостта е за Испания. 

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Испания ликува! Нанесе решителен удар на немците - Спорт — Новини Стандарт

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!