Главчев призна: Да! Действително сме приготвили 160 милиона лева кеш за Зеленски и Украйна!

Би Нюз

Оръжието свърши или поне годното в българските складове и дойде време евроатлантиците ни да ни бръкнат в джоба и да дадат кешовица за Зеленски и Украйна. Днес най-после баш мъпетът на Републиката Главчев изплю камъчето.

Борисов е бесен! Сипе обвинения в заплахи срещу българите

България може да отпусне 80 милиона евро за Украйна, ако българското Народно събрание одобри такова решение. Това обясни в кулоарите служебният министър-председател Димитър Главчев. НАТО предвижда тези пари да са част от едни 40 милиарда евро, които ще бъдат отпускани на Украйна ежегодно в безсрочен порядък. По тези сметки България трябва да дава парите всяка година – по 80 милиона евро.

Така задочно Главчев отговори на упрека на президента Румен Радев от вчера, че не е съгласен с това България да стане „безсрочен донор на Украйна“.

Страшното число от 80 000 000 (80 милиона евро или над 150 милиона лева) е наистина записано в българската позиция на срещата на върха на НАТО, но без изричното гласуване в Народното събрание тези пари няма да се отпуснат. Освен това е разписано точно за какво биха отишли, посочи служебният министър-председател.

„Има такъв индикативен размер на пари, но той може да бъде изпълнен само след като бъде приет от народните представители в Закона за държавния бюджет. 80 млн. евро, мисля, че беше. Ние сме посочили такава сума в позицията, всичко е предмет на разговори. България отива с тази позиция на срещата на върха на НАНО, съобщаваме, че имаме такава готовност за такива пари, но основното остава следното – могат да станат факт тези или каквито и да е суми, само след като бъдат гласувани в залата на Народното събрание“, каза служебният премиер Димитър Главчев.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Главчев призна: Да! Действително сме приготвили 160 милиона лева кеш за Зеленски и Украйна! - Би Нюз - Топ новини от България

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!