Борисов: Не съм говорил с Доган против Пеевски! Вървят преговори за мир с Русия, няма кеш за Украйна!

По повод подозренията, че играе със стария си авер Доган срещу Делян Борисов изригна, че дори нямал телефона на почетния председател на Движението, сякаш няма посредници за тая работа. За да избегне подобни неудобни въпроси, Борисов има похват да битовизира и неглижира отговорите. За BNEWS по-късно Борисов потвърди, че наистина няма телефона на Ахмед Доган.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов припомни, че в четвъртък се е провело изслушване за срещата на върха на НАТО и модернизацията на българската армия.

„Доколкото си спомням най-важните проекти за модернизиране на българската армия са направени по време на нашето управление“, заяви той в кулоарите на парламента.

„Опитът да се изплашат българите, че ще ходят български войници в Украйна. Българските войници ще защитават само територията на България и там в Украйна няма да ходят войници. Това е ясно. Гарантирано от нас“, обяви Борисов.

България „кеш“ пари няма да дава, подчерта няколко пъти лидерът на ГЕРБ.

Главчев: Посочили сме сумата от 80 млн. евро за Украйна в позицията ни за срещата на върха на НАТО

По думите му България получава пари за старото, ненужно, съветско оборудване. „Към момента е 60 милиона, договорено е със страни-членки за още 300 милиона“, каза Борисов, но не назова с кои страни е уговорено.

Опитът да се уплашат българите и то пак много манипулативно, че едва ли не ще ходят български войници в Украйна… не е добър.
Българските войници ще защитават само територията на България. Няма да ходят в Украйна! Това е гарантирано от нас“ – повтори лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов от кулоарите на Народното събрание.

„В последните месеци кешът стана като обменна валута… и вчера имаше нов опит за инсинуация, че България ще дава кеш на Украйна“ – заяви той, визирайки изказване на президента Румен Радев.

„Ние винаги сме били категорично за мир“, допълни Борисов и призна: „В момента вървят активни преговори това кръвопролития да спре“.
„България кеш няма да дава!“, отсече той.

„В политиката влязоха много дилетанти – хора, които не разбират процесите. В момента, това, което България представя, за пари в кеш няма да дава.

Но България получава пари за старото ненужно съветско оборудване – 60 милиона към момента, а ще получи още 300 милиона. Не само не дава кеш, а получава пари за помощта си и тази помощ се оценява“, отсече Борисов и подчерта, че „всички демократични държави застанахме на страната на нападнатия, а не на агресора“.

„Трето – да обясня на тези незрящи в международната политика хора. Всичко, което ще влезе в декларацията, и всичко, което направим за Украйна се остойностява!
Учители да дадем, завод да построим, в Украйна да инвестираме, на санаториум военни да вземем, всичко ще ни се плати“, категоричен е Борисов.

„Да спрат да си играят със страховете на българите“, призова той.
„Нека Доган и Пеевски си разменят реплики. По никакъв повод не съм говорил с Доган, не ми е работа, нямам му телефона“, каза той.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Борисов: Не съм говорил с Доган против Пеевски! Вървят преговори за мир с Русия, няма кеш за Украйна! - Би Нюз - Топ новини от България

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!