Джевдет Чакъров: Ще чуем позицията на Доган. Евентуално в следващите дни или когато той реши

/КРОСС/ Снощи, в предаването „Още от деня" по БНТ Джевдет Чакъров, каза че когато говори Пеевски, трябва да се чуват всички. „Но очевидно е, че в последните дни в ДПС се натрупа напрежение и то се натрупа с оглед на това, че бяха нарушени демократичните принципи в ДПС, а именно нефункционирането на колективните органи на ДПС - Централният съвет, парламентарната група и т.н. Видно е, че има еднолично управление, което доведе до това напрежение - и в ПГ, и в някои от структурите. Израз на това беше вчера в по-голяма степен гласуването в парламента за правителство, което беше предложено от ГЕРБ."

Ще се позова на функционирането на колективните органи - в ДПС е традиция Централното оперативно бюро се обсъждат актуалните политически проблеми, взимат се решения и протичането, когато имах късмет да бъдем с други колеги, когато ЦОБ функционираше под председателството на Доган, всеки един от ръководството можеше да взима думата, да изразява позиция и позицията на ДПС се оформяше по време на тези заседания, обясни Чакъров. „Колективните органи за съжаление не функционират, за съжаление".

Нарушените са определени процедурите, би следвало по друг начин да се подходи, допълни Чакъров. „Общинските съвети трябваше да анализират изборните резултати, на база на тях се правят заключения. Те се представят пред Централния съвет. Това не стана. Решението на Пеевски беше еднолично".

Доган е казал, че колективното тяло трябва да функционира, допълни Чакъров. „Има активност от много структури, всички сме коментирали тази ситуация. Ръководството би следвало да функционира".

Ще чуем позицията на Доган, предположи Чакъров. „Евентуално следващите дни или когато той реши".

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Джевдет Чакъров: Ще чуем позицията на Доган. Евентуално в следващите дни или когато той реши - Cross.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!