Костадин Ангелов: Хората очакват от нас да направим правителство

/КРОСС/ Снощи, в предаването „Още от деня" по БНТ Костадин Ангелов, каза че хората очакват от нас да направим правителство. „Никой не говори за партии, казват - вие там управляващите, направете нещо. Ние трябва да седнем на една маса и да говорим за приоритетите на България. Никой не го вълнуват емоциите на една или друга партия. Хората искат правителство и да решаваме техните проблеми".

Борисов първо предложи кабинет, който е на споделената власт, това означава коалиционно споразумение с всички партии, но ПП-ДБ, казаха - не, махайте се, обясни Ангелов. „След това предложихме кабинет на малцинството, ние нямахме друга опция, демокрацията така работи. Първата политическа партия - около нея се формира управляващо мнозинство, а нашите бивши партньори казват - ние ще бъдем опозиция. Извинявайте, на кого ще бъдете опозиция - на българския народ ли?

Очевидно е дошло време да говорим за промени в изборното законодателство, ако помните, организираха се кръгли маси, всички партии сядаха на тези кръгли маси, но накрая се създаваше някакво правителство и точно това направи вчера Борисов, обясни Ангелов.

Трябва да има национално отговорни партии, категоричен е Ангелов. „Не ми се иска да влизам в темата ДПС, ние никога не коментираме поведението на други партии. Нас ни вълнува само държавата и нейното управление и отговорността, която носи ГЕРБ."

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Костадин Ангелов: Хората очакват от нас да направим правителство - Cross.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!