Джевдет Чакъров фронтално срещу Пеевски: Всички сме евроатлантици! Едноличното управление в ДПС трябва да се промени!

Би Нюз

С първи коментар за война по оста Пеевски – Доган председателят на ДПС д-р Джевдет Чакъров. Чакъров гласува Против кабинета на ГЕРБ и получи заплаха от колегата си Пеевски, че ще бъде изключен от Групата на Движението.

Нека да видим процесите. От вчера има натрупано напрежение. Видяхте и начина, по който гласувахме. Ние споделихме позицията, която представи почетния председател д-р Ахмед Доган – това коментира в кулоарите на парламента съпредседателят на ДПС Джевдет Чакъров, защото не бил евроатлантик. “В ДПС всички сме евроатлантици”, отговори днес смело председателят на ДПС. Според него едноличното управление в ДПС трябва да бъде прекратено.

„Съображенията за това бяха, че г-н Росен Желязков е една прекрасна кандидатура за министър-председател. Но не е нормално в една европейска страна, страна – членка на ЕС, да няма никакъв преговорен процес да се види дали програмите съвпадат, ако не цялостно, поне частично, да има ясно набелязани цели, защото страната е в критична ситуация. Като цяло в групата има напрежение, защото колективните органи в ДПС трябва да работят – това са принципи, които трябва да бъдат възстановени. Да се надяваме, че няма да има разцепление в групата, но процесите са в ход и трябва да надделее разума. Единството и силата на ДПС трябва да бъде запазено, но трябва да се променят принципите на управление на партията, защото едноличното управление видя се, че води до тези процеси“. 

Чакъров подчерта, че в ДПС всички са евроатлантици. Финландски наемник: Командирите в украинската армия са идиоти. Приличат повече на банда разбойници, отколкото на военна част

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Джевдет Чакъров фронтално срещу Пеевски: Всички сме евроатлантици! Едноличното управление в ДПС трябва да се промени! - Би Нюз - Топ новини от България

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!