Ахмед Доган – Героят от Росенец, който спаси България от Борисов. Ето как!

Николай Бареков, Би Нюз

Радев дойде да наблюдава зрелищната екзекуция на Пеевски в парламента. Аз още вчера се зачудих чий ще го дири в парламента той, който отдавна не стъпва и неглижира това прокълнато място. Ето днес разбрахме отговора.
В желанието си да излезе от смъртоностната хватка по Магнитски (това е страшен закон, който буквално обрича човек на гражданска смърт) Пеевски и адвокатите му измислиха брилятна и безумна схема – да овладее ДПС, да влезе във властта като нейн демиург и “евроатлантик” и да се изтъргува с американците – да обърне ДПС и властта към Вашингтон срещу изваждането му от Магнитски. Безумна идея, и то на няколко нива безумна, най-малкото защото никой досега не е ваден от този списък, а и няма легална форма да се прави. За другото в следващите редове.
Пеевски овладя криво – ляво ДПС и с помощта на службите, прокуратурата и МВР
тръгна на завзема на карминьол остатъците от институциите, най-голямата партия ГЕРБ и парламента.
В огромна степен негов съучастик бе служебният кабинет с мъпетите Главчев и Калин Стоянов, както и сенилният Борисов, който си правеше криви сметки да се върне на власт като премиер с помощта на Пеевски като му върне жестта с отварянето на задния вход на властта.
В сметките на Борисов Пеевски трябваше скришом да управлява, а публично ГЕРБ и Прокопиевите партии да красят едно дефакто негово управление. Борисов рита мачле, Кирчо, Ивчо и Асенчо папкат, а Пеевски слушка Козяк и раздава с черпака по братски.

Идеите на Пеевски бяха различни и те приемаха скришното управление, но не и тази власт да бъде делена с когото и да е друг.
Най-малко със “старци” като Борисов или Доган или с убеден “путинист” като Радев.
Така се стигна до кулминацията. Пеевски поведе шествието към властта с чучелото Борисов начело, която целеше пълната реабилитация на Модела “Борисов”, само че с Пеевски начело и с мумията на Борисов в Зайчарника. Този проект – шедьовър на Пеевски трябваше да бъде неговата поанта на низ политически и бизнес върхове и чутовни провали (2013, 2014, 2020, 2022), която трябваше да бъде продадена, по неговите сметки, на Посолството и то да отключи прангите на Магнитски.
Биха ли приели янките подобен дар – верен васален Бантустан, опакован в целофан? Кой знае. Няма и да разберем никога.
Фактът е, че няма как да разберем, защото вдичко свърши. Ахмед Доган лично спря това нечувано безумство. Пенсионерът от Росенец за кой ли път сам спаси демокрацията в България – този път цифрово – с един мейл до Пеевски, че трябва да спазва Устава и правилата на партията и че ДПС не му е вестник Телеграф, Афера или Нова Тв. След този мейл Пеевски уволни секретарката, която го написа и затвори централата на ДПС, но и това не помогна.
Доган елиминира еднолично могъщия тандем Борисов – Пеевски пред очите на Радев, който беше в заверата, и пред очите цяла България, която в реално време видя зрешищния провал на кабинета на Пеевски с мандата на Борисов.
Същите двама герои Борисов и Пеевски, които лично глупаците Христо Иванов и Кирил Петков изпраха, реабилитираха и върнаха начело на хранителната верига. Точно така. Христо и Киро ги изпраха лично с кристалната вода от плажа Росенец и пак от там Ахмед си ги потопи обратно. 15 години умнокрасивите спасяваха Борисов, а Доган накрая спаси България.
Нямайте съмнение, че всичко бе подготвено. Правителството лично наредено от Делян, прошнуровано от Бойко, депутатите от Величие бяха купени, Брендо бе докаран до затвора, нямаше други живи да пречат. Тия дни се случи нещо и Радев хукна да се прибира от Гърция предоволен. Ахмед Доган лично спря повторение от събитията на 2013-2014 година, защото Майданът беше сигурен. Скоро ще разберем дали не сме превъртели играта напълно и не сме отново в 1986-87 година.

ПП
Само не съм сигурен кога Борисов предаде Пеевски и го остави сам срещу всички. Лично аз мисля, че винаги е бил готов да го предаде и за предпоследно го бутна лично в списъка Магнитски, за да отърве кожата. През годините го сатанизира на макс и го остави без никакви приятели.
Но преди седмица – две го е направил отново.

Николай Бареков

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Ахмед Доган - Героят от Росенец, който спаси България от Борисов. Ето как! - Би Нюз - Топ новини от България

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!