Ще плащат ли софиянци по-скъпа вода

Retro.bg

Следващия месец се очаква решение за по-висока цена на водата в София. Причината – съдебно решение, според което трябва да бъде позволена по-голяма печалба за „Софийска вода“ – 13%, както е записано в концесионния договор. Начинът това да стане е потребителите да плащат повече.

Последните дни активно се заговори, че ВиК дружеството „Софийска вода“ възнамерява да поиска увеличение на цената на своите услуги с 22% за всичките над 1 милион битови клиенти. Дали това ще се случи в този размер, все още не е ясно.

Заради съдебно решение енергийният регулатор прие на свое заседание печалбата на „Софийска вода“ да е 13%. Това означава, че дружеството има право на чиста печалба от собствения си капитал до 13%.

На 10 юли „Софийска вода“ трябва да внесе бизнес план в общината за становище. В този бизнес план вече ще стане ясен точният процент на увеличение на тарифите, който иска дружеството.

Общината може да се съгласи или да не се съгласи с предвидените разходи. След това енергийният регулатор на база на предоставените документи ще вземе крайно решение за цената на водата за софиянци.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Ще плащат ли софиянци по-скъпа вода   - Retro.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!