Росен Желязков в тесен кръг: Спокойно! Увериха ме, че кабинетът ще мине!

Би Нюз

Не Бойко Борисов, а друг човек с много власт в държавата лично е уверил Росен Желязков, че ще бъде гласуван за премиер в сряда, а министрите му – гласувани за кабинет.
След 48 часа цената на един депутатски глас ще удари 5 милиона лева, а Борисов е убеден, че има ли кабинет – ще започнат и истинските пазарлъци.

Това, което е казано на малките партии, включително и БСП е – дайте ни гласове и после ще сменяме и включваме ваши министри.

Това ще бъде първото правителство на малцинството в историята ни с купен вот, ако мине. Първото такова беше кабинетът на Борисов през 2009 година, но тогава само ГЕРБ имаше 117 депутати, а сега има наполовината.

Голямата въпросителна е дали ДПС ще подкрепи кабинета или ще се разцепи по оств на чистката, която Пеевски провежда в партията безцеремонно.

Освен ДПС и то не цялото, защото има изключени и вътрешна опозиция на Пеевски, за кабинета на ГЕРБ ще гласуват или поне няма да са в залата малки или големи части от всички парламентарни групи без тази на ИТН. Навсякъде другаде има пробити по един или друг начин.

Засега от ИТН, БСП и Величие странно мълчат. Кирил Петков, който вече представлява само себе си, заяви, че от ПП нямало да подкрепят първия мандат, каквото и да означава това.

В кулоарите на Парламента се говори, че Величие са пробити и заради проверките от НАП и Прокуратурата на гуруто им Ивелин Михайлов. Имало и продали се депутати. Били достатъчно за кабинет. Появата на Брендо пред затвора усили съмненията за сделка и съмненията, че той финансира проекта със свои пари от наркотрафик.

Това с профила на Ивелин Михайлов не е хакерска атака, а тестване на общественото мнение.
От БСП отчаяно са търсили посредници, за да се пазарят с Борисов. Той им е върнал, че първо го гласуват, а после сядат за пазарлък. За БСП са заделени тлъсти парчета от баницата с регулаторите.

ИТН ще действат целокупно. За тях подозренията са още от момента, в който пуснаха Рав Назарян.
Очаква се за тях да има оферта за министри и дял в регулаторите.
Позицията на ИТН досега е, че чакат третия мандат.

Подозренията падат най-вече към отделни депутати от ПП и ДБ, които винаги са готови на сделки с ГЕРБ, както са доказали през годините.
Борисов знае, че влиза в капана на Пеевски, но няма друг избор, освен да пусне напред своите камикадзета.

Основната валута, срещу която ще се търгува и купув подкрепа за кабинета ГЕРБ – ДПС са постове за министи, членове на регулаторите и пари на ръка. Цената на депутатски глас е ударила тавана – 3 милиона лева. До сряда срамните пазарлъци ще я вдигнат още и се очаква да стигне 5 милиона!
Ако няма правителство, ГЕРБ и Борисов ще станат символ на провала със седем неуспешни опита за кабинет само за три години.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Росен Желязков в тесен кръг: Спокойно! Увериха ме, че кабинетът ще мине! - Би Нюз - Топ новини от България

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!