Хиляди българи посрещнаха Джулай Морнинг на плажа в Бургас с надеждата

flagman.bg

Автор: Михаил ДИМИТРОВ

Посрещането на изгрева символизира свободата на хората, тяхното щастие и всичко, което ги радва, коментира Владимир Шаламанов

Хиляди хора изпълниха Северния и Централния плаж тази сутрин, за да посрещнат първите лъчи на слънцето. Много от тях прекараха нощта на пясъка до моста на Централния плаж, където се състоя и превърналия се в традиция концерт по случай Джулай Морнинг.

Мнозина влязоха и във водата секунди преди часовникът да покаже 5:36 часа, защото именно тогава бе изгревът, поясни репортерът на БНТ Елеана Цанова. 

Усмивките на хората са нещото, което много зарежда с енергия, каза пред националната телевизия Владимир Шаламанов. 

Посрещането на изгрева символизира свободата на хората, тяхното щастие и всичко, което ги радва, добави той, а директорът на Общинско предприятие „Летен театър, фестивали и концерти“ към Община Бургас Димитър Маджаров заяви, че нощта е преминала весело и с хубав заряд. 

Концертът снощи беше на високо ниво, каза директорът на Общинско предприятие „Летен театър, фестивали и концерти“ към Община Бургас Димитър Маджаров

„Група Пиф, Керана и космонавтите и много други зарадваха хората. Концертът беше на високо ниво. Слава Богу нямаше инциденти. Много хора имаше на сцената край мостика и всичко беше наред“, добави той.

На концертът имаше над 3-4 хиляди човека, изтъкна Маджаров. 

Давахме възможност на хората само да се мокрят, но не и да влизат навътре в морето, каза спасителят Петър Русев от Бургас 

Старши спасителят Петър Русев от Бургас пък сподели, че е останал през цялата нощ дежурен, заедно със свои млади колеги. „Давахме възможност на хората само да се мокрят. Предупреждавахме ги със звуков и светлинен сигнал, за да не влизат навътре“, добави той. 

71-годишна от Варна пък сподели пред националната телевизия, че за нея 1 юли е денят на надеждата, на младите хора по цялото Черноморие, които се събират, за да мечтаят за едно по-добро бъдеще. 

„Джулая винаги ще е празник на надеждата. Колкото повече хора се присъединят, толкова по-хубаво ще е за този свят, защото Джулай Морнинг е и денят на любовта към красотата и към природата. Първи юли е едно начало“, каза още тя. 

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Хиляди българи посрещнаха Джулай Морнинг на плажа в Бургас с надеждата

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!