Моделът Борисов и Моделът Даниил – два свята, единият скоро ще е излишен

Би Нюз

БАРЕКОВ БЕЗ ЦЕНЗУРА

Аскетизмът и безсребърничеството на замонашения Патриарх Даниил е обратното на корупционния модел Борисов, известен с къщите в Барселона и Мис Бикини и затова днес столът на човека от Зайчарника в Храма остана празен. Самият Борисов предпочете тиквен орден от гръцкия душманин на българите – Вартоломей, вместо да дойде да уважи българския патриарх, както направиха Царя и Президента. Но Православната ни църква не раздава индулгенции за Оня свят, които да послужат в обръщение още тук на земята.

Изборът на отявлен русофил за български Патриарх е земетресение от 9 по Рихтер, което тепърва ще оттеква в българската политическа система. Перфектна асиметрична контраатака на преиграването с евроатлантическата карта от страна на определени български политици. Старците от Синода редовно се шракат с Борисов и Пеевски, но днес се вдигнаха на тих и не толкова тих бунт срещу тях, като избраха един от себе си, който най не ги харесва и скоро ще се опълчи срещу тях от висотата на духовния си сан и монашеско – отшелническия си благ и достоверен имидж, съчетан с космически рейтинг. Даниил е всичко това, което моделът Борисов не е – аскет, четящ книги, монах – гражданин на света, приет добре в САЩ и в Русия и
служител с безупречен имидж по отношение на корупцията и парите. Моралният интегрите на монаха Даниил няма нищо общо с калинките, изскочили от Зайчарника, които завладяха и опустошиха държавата.

Патриархът е единственият в цялата ни територия избран без гласовете и съгласието на Борисов и Пеевски.

В държавата на ГЕРБ и ДПС правителството може да бъде избрано само техните гласов в парламента. Също и шеф на Парламента не може да бъде избран без тях.
Главен прокурор, МВР, директори на бухалките НАП и КОНПИ, всички регулатори и службите са сложени и избрани от Борисов и Пеевски.
Борисов и Пеевски безмилостно с бухалките налагат правата вяра на евроатлантизма и взимат като еничари в робство народа и чиновническия апарат в евроатлантическите ценности до пълно оскотяване.
Първият мандат на Румен Радев също бе подарен от ГЕРБ и ДПС. ГЕРБ издигна неизбираемата Цецка Цачева, а ДПС гласуваха за него.
Вторият мандат бе подарен пак от тях след нахлуването на Гешев в президентството.

Изборът на Патриарха се оказа обаче трудна материя за двамата богобоязливи политически фактори. Вселенският патриарх днес дойде с пълни ръце и се върна с празни. Борисов не можа да му помогне или бе заставен от някъде да пасува. Изборът на Даниил за патриарх на България противоречи на всички морално – етични норми, по които се избират хора на най-висшите позиции през последните две десетилетия. Колкото някой е по-тъп и по-крадлив, толкова по-нагоре отива в йерархията.

Даниил бе избран по други, честни и почтени правила и съвсем естествено ще им боде очите докрай. Затова и днес Борисов и Пеевски бойкотираха събитието. Това не бе техен избор. А тъкмо обратното. Процесите са необратими и на тях отдавна е дадем ход. Те се движат от обективните причини и закономерности в природата и човечеството.

Николай Бареков, Буден журналист

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Моделът Борисов и Моделът Даниил - два свята, единият скоро ще е излишен - Би Нюз - Топ новини от България

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!