Съюзът на военноинвалидите: Военната подготовка да е задължителна, но не в казарма

Retro.bg

Военната подготовка трябва да е задължителна, но не трябва да е в рамките на наборна казарма. Това казаха от Съюза на военноинвалидите и военнопострадалите.

Според председателя на съюза Петър Велчев решението за набирането на хора е в обучението. То обаче не трябва да става на принципа на наборната армия. Ако не се предприемат мерки, до 15 години цивилните граждани с военна подготовка ще свършат, написаха военните в последния доклад за отбраната. И препоръчаха законодателни мерки за условия за подготовка на запаса в мирно време.

Засега МО препоръчва военна подготовка на част от държавните служители в силовия сектор. Но уточнява, че връщането на казармата не е на дневен ред.

За военна подготовка за първи път заговори и президентът Румен Радев. От Съюза на военноинвалидите оспориха появилото се предложение на майор асистент Александър Хашъмов от Военната академия в София. В предложен за публична защита дисертационен труд той предлага използването на наемници за решаването на текущия некомплект. Това щяло да става по примера на Френския и Испанския легион.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Съюзът на военноинвалидите: Военната подготовка да е задължителна, но не в казарма - Retro.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!