Елена Поптодорова: Смяна на кандидата за президент според нея на този етап вече е невъзможна

/КРОСС/ На предизборния дебат видяхме Байдън като един автоматизиран човек, без израз, търсещ думи, със загуба на логиката на мисълта. Това каза сноши бившият посланик на България в САЩ Елена Поптодорова в предаването „Говори сега" по БНТ.

Смяна на кандидата за президент според нея на този етап вече е невъзможна.

Има тревога, включително в Европа, от връщане на Доналд Тръмп в Белия дом заради намеренията му да прекрати практиката на САЩ за съюзи навън. „Неслучайно по време на дебата той обвини администрацията на президента Байдън за средствата, които се дават на Украйна. Той е човек на сделката и смята, че ще намери прагматични пътеки за решение. Бедата е, че той смята, че неговата личност сама по себе си вече може да реши огромни проблеми. Не само войната в Украйна, а и в Близкия изток и в съюзите на САЩ. Това е тотално погрешен подход и разбиране за това как работи международната и вътрешната политика", посочи Поптодорова.

Според юриста Петър Кичашки дебатът е бил подходяща възможност да се покаже, че президентът Байдън е годен да участва на изборите. За съжаление се показа обратното.

„Начинът, по който Джо Байдън се държи на моменти, не във форма, изпраща лош знак. Единственият начин да се случи промяна, е Джо Байдън да каже, че се оттегля, но това няма да стане", категоричен е Кичашки.

Според него Доналд Тръмп има инструментариума да спре войната на Русия в Украйна, каквато заявка дава. „Президентът Тръмп е известен с това, че е трудно прогнозируем, но все пак трябва да сме наясно, че Крим се случи по времето на Обама, а навлизането на Русия в Украйна - по времето на Байдън. По време на републиканско управление не е имало опити на Русия да излиза по този начин на международната сцена. Мисля, че трябва да се търси един балансиран подход", коментира Кичашки.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Елена Поптодорова: Смяна на кандидата за президент според нея на този етап вече е невъзможна - Cross.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!