Пеевски продължава с чистката на хора на Доган в ДПС. Пловдив поиска оставката и на Рамадан Аталай

Автор: Гласове

Областният съвет на ДПС - Пловдив е взел решение да свали доверието си от народния представител Рамадан Аталай, съобщава агенция "Фокус". Членовете на партията искат оставката му от парламента. Рамадан Аталай беше водач на пловдивската листа на ДПС в 17 МИР на изборите за 50-тото Народно събрание. 

Причина за решението на ОС-Пловдив е във "връзка със слабите изборни резултати и сигналите на активисти, че били тормозени от "парашутиста Аталай".

6427 избиратели в район Пловдив-област подкрепиха ДПС на 9 юни. Водач на листата в 17 МИР-Пловдив област беше Рамадан Аталай. 

Справка на OFFNews обаче показа, че разликата с предходните парламентарни избори - на 2 април 2023 г., не е голяма. За ДПС тогава са гласували около 1400 души повече. В процентно измерение ДПС дори се представя по-добре на изминалите избори на 9 юни в сравнение с изборите на НС преди това. На 9 юни партията получава 9.02% и вкарва двама депутати в 50-ото Народно събрание, а година по-рано получава 8.41%, като така ДПС има само един народен представител от региона. 

Рамадан Аталай е минен инженер, бил е член на ЦОБ на ДПС, ръководел е и парламентарната комисия по енергетика.

По-рано тази седмица зам.-председателят на групата Филиз Хюсменова подаде оставка като депутат. Официалното ѝ обяснение беше, че поема отговорност за лошите резултати на партията във Варна, където беше водач на листата. 

Вчера от парламентарната група на ДПС бе изключена зам.-председателката на партията Айсел Руфад. Тя обаче не подаде оставка и остава като независим депутат. Мотивите на групата също бяха слабите изборни резултати. 

Веднага след изборите ДПС бе единствената партия, която се похвали, че качва гласове. Еднотипните обяснения за гоненията поради ниски резултати звучат все по-неубедително. Особено на фона на факта, че става дума само за хора, изключително близки до Ахмед Доган. 

Засега Доган не реагира на чистката, която Делян Пеевски предприема в партията, което може да означава само, че почетния лидер на ДПС започва да губи контрол над движението, а Пеевски все по-енергично се утвърждава като единствен ръководител на ДПС.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Пеевски продължава с чистката на хора на Доган в ДПС. Пловдив поиска оставката и на Рамадан Аталай | Glasove.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!