Истина ли е? Путин обяви шокиращо решение: Действията на САЩ ни принуждават да

Новини Стандарт, Glasove.com

Разполагането на ракети със среден и малък обсег на действие от страна на САЩ в различни региони на света предизвиква безпокойство у Русия и изисква отговор. Москва може да започне производство на такива ракети и евентуално да ги разположи на места, където прецени, заяви руският президент Владимир Путин на оперативна среща с постоянните членове на Съвета за сигурност, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

"През 2019 г. обявихме, че тези ракети няма да ги произвеждаме и няма да ги разполагаме, докато Съединените щати не разположат тези системи в даден регион на света. Днес е известно, че Съединените щати не само произвеждат тези ракетни системи, но и вече ги придвижиха в Европа за учения - в Дания. Съвсем наскоро беше обявено, че има и във Филипините. Не е известно дали все още са там или не", каза Путин. 

"Във всеки случай трябва да реагираме на това и да вземем решения какво ще трябва да правим по-нататък в тази посока", добави той. "Очевидно е, че трябва да започнем производството на тези ударни системи и след това, въз основа на реалната ситуация, да вземем решения къде, ако е необходимо за гарантиране на нашата сигурност - да ги разположим.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Путин: Действията на САЩ ни принуждават да започнем производство на ракети със среден и малък обсег | Glasove.com

Истина ли е? Путин обяви шокиращо решение - Свят — Новини Стандарт

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!