Агентът на ДЕА Евелин Банев – Брендо крие имоти за 1 милиард само в България

INTRIGI.BG

Агент ли е Евелин Банев – Брендо на американската служба за борба с наркотрафика Drug Enforcement Administration (ДЕА), която е подчинена на Департамента по правосъдие на САЩ? Този въпрос става особено актуален, след като бившият Кокаинов крал изненадващо се появи пред вратите на Централния софийски затвор, за да хвърли в паника цялата охрана, пише „Филтър“.

Не е тайна, че в миналото Брендо е контактувал с ДЕА и ролята му в наркотрафика не е била еднозначна. Заради престоя му в Украйна и изненадващо доброто развитие на нещата за него след задържането му там, слуховете, че работи с ДЕА, се засилват.

Евелин Банев отдавна е извън престъпния бизнес с международен трафик на дрога, категорични са източниците от ъндърграунда. За никого в престъпния свят на София не е тайна, че през 6-те години, когато го издирваха, Брендо е уреждал отношенията си с партньори и е подреждал легалния си бизнес.

Именно според някои свои съдружници той има имоти с през фирми на приближени за над 1 милиард лева само в България и бизнесът му върви повече от добре.

Тънки сметки за скорошно излизане на свобода са в основата на решението на Брендо да се предаде, обясниха няколко юристи, които са наясно с подобни казуси. Кокаиновия крал ще изтърпява присъдата си от 6 години, наложена му от магистратите у нас за пране на пари, съобщиха от прокуратурата в деня на шоуто на Брендо.

20-те години от Италия и 10-те от Румъния не се коментират, защото присъдите не са обединени. Брендо няколко пъти е искал това от съда, докато го издирваха с червена бюлетин по цял свят. Няма официални документи от Италия и Румъния у нас, става ясно от делата по молбите му, които са отхвърлени.

Ако остане само 5-годишната присъда за Брендо, той ще излезе на свобода до една година. От присъдата му са приспаднати предварителният арест, който е близо 2 година След третата излежана година Евелин Банев ще може да поиска да го пуснат предсрочно, а вътре да топи наказанието си с труд и добро поведение, за което Narod.bg вече писа.

Свръхбогати хора като Брендо могат да направят престоя си в затвора повече от поносим, категорични са бивши обитатели на килиите.

Големият въпрос е за тежките присъди от Италия и Румъния. Според източниците това са държави, които нямат интерес хора като Брендо да са в техни затвори и традиционно изпращат такива чужденци в родните им страни.

Единствената санкция е забрана да влизат на територията им. Освен Брендо по делото „Кокаинови крале”“ бяха осъдени и други българи, сред които дясната му ръка Матей Боев. Веднага след края на делото Боев беше изпратен в България, където го освободиха предсрочно.

Същото се случи и с Тинко Гарев от Хасково. Те обаче бяха там, докато делото се разглеждаше. Брендо беше върнат у нас заради висящия тук процес за пране на пари срещу него, брат му, съпругата му и балдъзата.

Близкият на Брендо Гълъбин Боевски беше хванат в Бразилия с кокаин в куфара. Осъдиха го на 9 години затвор и го изпратиха В България. Тук веднага го освободиха. Не е лежал повече от две години зад решетките, и то само в Бразилия, припомня случая бивш прокурор, който по това време е бил на поста си.

Според него българските власти в такива ситуации няма какво да направят, а с молбите си за обединение на присъдите в последните 2 години Брендо е тествал дали има опасност да лежи 20 години, колкото е наказанието му в Италия. Освен това текат и давностни срокове, посочва още юристът. Престъпленията, за които е осъден Брендо, са от периода 2002 до 2005 и скоро давността им изтича.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Агентът на ДЕА Евелин Банев – Брендо крие имоти за 1 милиард само в България - INTRIGI.BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!