Служебният премиер сменя кадри на ГЕРБ, уволни четирима губернатори, замени ги с лидери на ДПС

Автор: Флагман.бг

Кабинетът "Главчев" предприема изненадващи рокади

Четирима нови областни управители са назначени след днешното заседание на Министерски съвет, става ясно от стенограмата на заседанието. Става въпрос за губернаторите на Кърджали, Пловдив, Търговище и Хасково.

По-интересното е, че трима от тях са ярки фигури на Движението за права и свободи (ДПС), те заменят свързани с ГЕРБ. Четвъртият е под въпрос, но поне засега не се вижда ярка политическа ангажираност.

За областен на Кърджали кабинетът "Главчев" е определил Ресми Мурад, областен лидер на ДПС в Кърджали, бивш кмет на Община Ардино. Представен е като финансист. Той заменя Никола Чанев, който управлява в кабинета "Борисов 3" и последно при т.нар. "Сглобка". Винаги се е смятало, че е бил от квотата на ГЕРБ.

Друг ярък кадър на ДПС - Мехмед Атаман става губернатор на Хасково. Той е бивш депутат от Движението в 42-ото и 43-ото НС. В момента е областен председател на партията за южния регион и един от солидните предприемачи, развиващ мноспектърен бизнес. Атаман заменя Гинка Райчева, директорка на местно училище и бивш общински съветник от местната "Коалиция за Хасково", изградена около дългогодишния кмет от СДС на града Георги Иванов

Гюрсел Хасанов пък е назначен за областен управител на Търговище, дългогодишен активист на ДПС, в момента управител на общинско предприятие в Търговище. На поста до днес бе Гергана Цонева - юристка и бивша кандидат-депутатка на ГЕРБ.

На този фон има и един професор - Христина Янчева, която става областен на Пловдив. Тя е дългогодишен ректор на Аграрния университет. За нея не е известно да е политически ангажирана. Два мандата е била ректор на университета. Тя заема поста от Петър Зюмбилев от ПП-ДБ.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Служебният премиер сменя кадри на ГЕРБ, уволни четирима губернатори, замени ги с лидери на ДПС

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!