Няма да се отървете от целулит, ако не забравите за тези 11 храни

jenata.blitz.bg

Авокадото, ядките, лененото семе и зехтинът трябва постоянно да присъстват във вашата диета

Целулитът е голям проблем за 80% от жените. Грозните неравности по бедрата се дължат на генетична предразположеност и слаба съединителна тъкан, но храненето играе важна роля в образуването на целулит.

Ето какви продукти трябва да бъдат изключени от ежедневното ви меню. Ако не го направите, то просто ще станете първи дружки с целулита и никога няма да се отървете от него.

1. Сокове и газирани напитки

Захарта допринася за появата на целулит , така че всички сладки газирани напитки и дори соковете, които изглеждат полезни, трябва да бъдат изключени от диетата ви. Те стимулират възпалителните процеси в организма. В допълнение, захарта ускорява разграждането на колагена и по тази причина прави съединителните тъкани по-слаби. По-добре пийте неподсладен чай и много вода!

2. Алкохол

Алкохолът (както и никотинът) е отрова и пречка в борбата с портокаловата кожа, защото допринася за задържането на вода и разрушава собствения си колаген - елементът, отговорен за стабилността на съединителната тъкан. Освен това изгарянето на мазнините спира, веднага щом алкохолът е в кръвта. От време на време, разбира се, можете да изпиете чаша с приятели, но не прекалявайте с него, в противен случай целулитът ще стане още по-голям.                                           

3. Сладкиши

Много хора не харесват този факт, но захарта е виновник за целулита. Тя драстично увеличава нивата на инсулин и отнема от тялото важни минерали като калций и магнезий. Въпреки това, не доставя хранителни вещества на тялото и помага на целулита да се разширява. Бисквитките, шоколадът, тортите, пайовете и другите десерти се пълнят с бяла отрова. Тези, които искат да отслабнат и да намалят целулита, трябва да премахнат захарта от ежедневието си.

4. Брашно

Подобно на захарта, продуктите от бяло брашно (хляб, тестени изделия, макарони, сладкиши) предизвикват рязък скок на инсулин и внасят празни калории в тялото, което се превръща в мазнина и се натрупва. Разбира се, на най- проблематичните места : седалището, корема и бедрата. Здравей, целулит!

Но какво, ако не можеш без тестени изделия и хляб? Има изход - пълнозърнести продукти. Те засищат за дълго време и помагат срещу глада

5. Зърнена извара

Зърнената извара е диетична класика, защото е с ниско съдържание на мазнини и калории. Но в периода на борбата срещу целулита е по-добре да я избягвате, тъй като съдържа много натрий (готварска сол). Една опаковка съдържа около 700 милиграма, което е повече от една трета от препоръчителния дневен обем. Натрият пречи на нормалното кръвообращение и насърчава задържането на вода, т.е. целулит. Затова не можете да ядете повече от 1,5 грама сол дневно.

6. Дресинги и сосове

Произведените в индустрията салатни дресинги и сосове са пълни със захар, сол, консерванти и химически добавки. Витамини и важни хранителни вещества в тях просто няма.

Здравословната салата по време на обяд се превръща във вредна калорична бомба, освен това разваля кожата и съединителната тъкан. Кетчуп, майонеза или сос - това е значителна пречка в борбата срещу целулита. Ето защо, вместо да купувате готов дресинг за салати, по-добре е да си го направите сами от зехтин и оцет.

7. Преработени млечни продукти

Естрогенът, съдържащ се в млечните продукти, може да увеличи целулита, тъй като провокира задържането на вода. По-добре е да ги ползвате в умерени количества и да прибягвате до растителни алтернативи като бадемово или овесено мляко!

8. Кафе

Кафето има дехидратиращ и венозно-свиващ ефект, а целулитът има само полза от него. Сутрин чаша кафе няма да навреди, но прекомерната консумация на тази напитка влошава проблема с целулита.

Между другото, като пилинг кафето може дори да помогне в борбата срещу портокалова кожа. Просто разбъркайте 3 супени лъжици смляно кафе или кафе на прах с една супена лъжица зехтин. Масажирайте кожата на задните части, бедрата и всички други области, засегнати от целулита, със силни кръгови движения. След това я измийте със студена вода.

9. Соев сос

Лоша новина за всички любители на азиатската кухня: соевият сос съдържа изключително голямо количество сол. Както вече написахме, солта задържа вода в тъканите, образувайки масивен оток. Ето защо, соевия сос може да се нарече враг на гладката кожа на бедрата.

10. Солени закуски и колбаси

Солените закуски, колбасите, готовите супи съдържат много захар, сол и мазнини - смъртоносна комбинация за съединителни тъкани. В допълнение, те имат лош ефект върху кръвоносните съдове и допринасят за увеличаване на отлагането на мазнини, което увеличава целулита.

11. Пържени храни

При силно нагрята мазнина и масло се образуват токсични съединения. Лесно се намират в пържени картофки, чипове и т.н. Освен това, пържените храни съдържат много сол и наситени мазнини. Ето защо е по-добре да ги изоставите или ги яжте много рядко. Най-добрият избор е задушени, запечени или варени на пара храни.

Авокадото, ядките, лененото семе и зехтинът трябва постоянно да присъстват във вашата диета - тялото ви ще бъде благодарно!/jenata.blitz.bg

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Няма да се отървете от целулит, ако не забравите за тези 11 храни

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!