Полицай загина след катастрофа с ескорта на Виктор Орбан след мач на ЕВРО 2024 в Германия (ВИДЕО)

Труд

61-годишен полицай загина, а друг е тежко ранен след пътен сблъсък с ескорта на унгарския премиер Виктор Орбан при пътуването му, за да гледа страната си в мача от Евро 2024 срещу Шотландия. Инцидентът се е случил  Oколо 11.15 ч. местно време в квартал Дегерлох в Щутгарт, когато унгарският лидер е ескортиран до летището, за да се прибере в родината си, съобщи "Ройтерс".

Мотоотрядът на пътната полиция в Щутгарт ескортирал Орбан до летището, когато 69-годишен шофьор на BMW, който не знаел, че кръстовището е затворено за ескорта, се опитал да завие, но се блъснал в полицай на мотора му. Вестник "Сън" съобщава, че предизвикалата инцидента е жена. 

От удара мотоциклетът на служителя е изхвръкнал върху мотоциклета на 27-годишен негов колега. 61-годишният е починал от раните си в болница, докато по-младият полицай е тежко ранен.

"Ние сме дълбоко шокирани от инцидента на нашите колеги. Трагичните обстоятелства на смъртта на нашия ценен колега ни оставиха безмълвни и разтърсиха цялата полиция в Щутгарт до основи", каза началникът на полицията Маркус Айзенбраун в изявление.

"Мислите ни са със семейството, близките и приятелите му. Изпращаме най-добри пожелания за бързо възстановяване на нашия колега, който също пострада тежко при инцидента."

Полицията в Лудвигсбург, която пое разследването на инцидента, призова свидетели да се явят да разкажат какво са видели.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Полицай загина след катастрофа с ескорта на Виктор Орбан след мач на ЕВРО 2024 в Германия (ВИДЕО) - Труд

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!