Борисов след консултациите: Ще предложим правителство на малцинството. Премиерът ще е от ГЕРБ

Ще предложим правителство на малцинството. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов след консултациите при президента Румен Радев.

Правителство може да се случи само с първия мандат. Останахме с голямо уважение към ИТН и всички останали, но нашите избиратели, когато са ни наредили с 11% пред останалите, не са искали да получават пак Денков, каза още лидерът на ГЕРБ.

Носим си отговорността и ще предложим правителство на малцинството. Премиерът ще е от ГЕРБ, обяви Борисов. 

"Най-вероятно аз ще взема папката. Аз ще бъда с кандидат-премиера. Казах на президента, че съм бил три мандата премиер, четири ще бъдат в повече", уточни Борисов, но не пожела да назове името на кандидат-премиера.

"Ние сме в хипотезата, че освен с първия мандат, не може да има друго правителство. Не съм говорил с Радев за смяна на изборната система, говоря го с вас", продължи той.

"Радев и Дончев си говориха за дроновете и колко успешно армейците работят с тези системи", сподели председателят на ГЕРБ.

"Те начертаха червените линии, които ние няма как да удовлетворим. Може пък колегите от ППДБ да ни върнат жеста", заключи той.

"Виждате ли, че сме в предизборна кампания. Никой не го интересува стабилността на България. Отчетохте ли, че вече сме донор на ЕС. Даваме повече, отколкото получаваме. Най-бедните сме донори на големите държави. Това, че имаме 1% усвояване, това не е тема. Вие се интересувате само от това кой ще е премиер", коментира Борисов.

По думите му подкрепа за мандат на ИТН ще бъде крайно нестабилна. По-стабилно би било да има нови избори.

"Всички да се успокоим. Да имаме 1-2 седмици да премислим. Изборите са решение, но са лошо решение. Как да кажа на нашия електорат, че ние имаме 25%, а те под 6% и те ще предопределят кой да е премиер", обясни председателят на ГЕРБ.

"Искам политиците да се успокоят и да помислим. Да си видят реалните резултати, какво може да се направи и тогава да търсим някакъв компромис", призова той.

Борисов поздрави Делян Добрев за блестящия резултат в Хасково - от 41 общински съветници партията на Асен Василев там има само един, заяви лидерът на ГЕРБ.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Борисов след консултациите: Ще предложим правителство на малцинството. Премиерът ще е от ГЕРБ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!