Звездите, които изчезнаха от холивудската сцена

Лайф.dir.bg

След няколко добри роли, мнозина предпочетоха спокойния живот

Холивуд създава сериозно количество актьори и легенди в киното. Някои идват с незабравими роли и повтарят успеха си във всеки следващ филм, докато други предпочитат да направят една роля и след това да живеят спокойно и по-далече от светлината на прожекторите. Потъналите в забрава могат да се върнат обратно, поне след някое друго десетилетие, биха могли да направят фурор, но просто не искат.

Зад тяхното решение стоят много и най-различни причини, но докато някои от тях просто са изморени, други смятат, че това е най-добрият момент. Има и разочаровани, но нека обърнем внимание на актьорите, които повече няма да видим на екран, ако те самите държат на думата си.

Getti Images

Майкъл Кейн заяви, че приключва своята актьорска игра след цели 6 десетилетие в киното. Филмографията на актьора е не само впечатляваща, но и в последните две десетилетия станахме свидетели на невероятна актьорска игра. Само трилогията на Батман успя да върне този актьор в съвременното кино, предоставяйки му серия от роли. През 2023 г. Кейн призна, че е време да направи път на следващото поколение. Причината?

Актьорът няма какво повече да постигне и сега е дошло времето да си почива. Няма как да надскочи това, което е сътворил и вместо да се излага или да заема някакви странни и не толкова приятни роли, британецът си тръгва като легенда с особено достойнство. Почитателите на Майкъл знаят, че животът му не е бил един от най-леките. Преподавателите в училище дори са заявявали, че от него няма да излезе нищо. Кейн не само, че не ги слуша, но и показва истинските си способности. Днес актьорът е далече от екрана, но филмите му продължават да бъдат класика.

View this post on Instagram

A post shared by Bryan Cranston (@bryancranston)

Браян Кранстън е друг актьор, който не може да се похвали с толкова голяма слава. Преди да протестирате, обърнете внимание на филмовата му кариера. Актьорът оцелява с по няколко епизода на година в някой сериал и чака своя голям хит. "Малкълм" му позволява да играе бащата Хал и да превърне сериалът в хит. Актьорският състав е наистина специален и прави чудото, което всички са искали да видят. Истината е, че това е лебедовата песен на Кранстън, който прави всичко възможно, за да превърне филмът в успех.

Учи се да кара ролкови кънки, прави доста каскади, включително и онази, в която е покрит от 100 хиляди пчели (ужилен е само веднъж), създава емоция в актьорите, като постоянно се шегува с всички и повлиява сериозно на Франки Мюниц. Разбира се, подозираме, че Франки е разбрал истината за Холивуд и също като Кранстън решава да се откаже. Актьорът получава своето признание с "Breaking Bad" и след това получава редица роли, доказвайки таланта си. Браян официално е заявил, че през 2026 г. ще направи по-дълга, ако не и окончателна, пауза от филмите. Възнамерява да прекрати дейност и да отиде да живее с жена си в друга държава, поне в рамките на следващите 6 месеца.

Снимка: IMDB

Франки Мюниц е името зад Малкълм. Хитовият сериал превърна този актьор в звезда, даде му редица номинации, включително 3-4 възможности за по-добри игрални филми. През 2006 г. актьорът признава, че иска да стане автомобилен състезател и няколко пъти участва в професионални надпревари. Здравето му също не е цветущо - Мюниц твърди, че има диагноза, която може да се опише като получаването на микро-инфаркти. Точно тези симптоми не му позволяват да си спомни и много от времето прекарано на снимачната площадка на "Малкълм".

Франки не иска да бъде актьор, неговата страст са колите, освен това има някои бизнес идеи, които са достатъчни, за да продължи да живее спокойно. Това не означава, че е спрял да излиза на екран, просто подбира много внимателно своите роли и понякога може да излезе за няколко минути пред екран. Киното не е неговото приключение, а след сериозните приходи от сериала, Мюниц предпочита да живее далече от папараците.

Снимка: Getty Images

Ема Уотсън стана любимка на света с филмите за Хари Потър. Зад гърба си има няколко успешни филми и много запомнящи се роли, но през 2019 г. излезе от сцената и не е толкова активна. Официалната версия е, че излиза в почивка. Има много версии относно края на кариерата ѝ, но се твърди, че Уотсън е предпочела да завърши образованието си през 2014 г. и след това става посланик в ОН в защита на жените.

Това е нейната основна посока, но отнема твърде много време. През 2023 г. Ема признава пред Financial Times, че не се е чувствала особено щастлива като актриса - работата ѝ била като клетка. Пандемията също се отразява върху нейното психично здраве и макар мнозина да очакват следващите проекти, огромен брой от критиците са на мнение, че Уотсън няма да се върне на сцена и ще предпочете да се фокусира някъде другаде.

Снимка: Getty Images

Робърт Редфорд е актьор, който най-вероятно ще липсва на мнозина. Неговият стил, класическо поведение на сцената, професионализъм, заедно с редица други качества, повече няма да се разкрива пред публика. Редфорд се радва на успешна кариера и достатъчно спечелени награди. Последната му роля в киното е през 2018 г. - The Old Man & the Gun. След него осъзнава, че е достатъчно разумно да напусне киното и да се фокусира върху нещо друго.

В момента се опитва да създава филми, точно както правят и други негови колеги. През 2019 г. на фестивала Sundance заявява пред публиката, че е време да се раздели с киното. Желанието му е да остане запомнен с положителните роли и да се наслади на дълга и спокойна почивка. Актьорът е обещал на семейството си, че ще прекара повече време с тях.

Снимка: Getty Images

Ева Мендес беше звезда в киното през 90-те години с много запомнящи се роли. След Training Day, 2 Fast 2 Furious и Hitch, актрисата официално реши да остави киното в миналото. Последното ѝ участие е във филма с Раян Гослинг - Lost River. През 2022 г. признава пред The Hollywood Reporter, че се е отказала, защото се е изморила да се бори за хубавите роли. Мнозина са искали да изиграва горещата латино-американка пред камерата, без да предоставят шанс да има и по-сериозни роли.

За кратко смята, че може да създаде свои собствени филми, с които да спечели признанието на критиците и публиката. Тези планове пропадат, защото киното вече не носи такова удовлетворение и материята е малко по-чужда. Мендес има собствен бизнес, грижи се за семейството си и няма никакво намерение да се връща обратно в киното, поне на този етап.

View this post on Instagram

A post shared by Angus Turner Jones (@ang_tj_)

Ангъс Т. Джоунс беше един от най-високо платените актьори в детска възраст, благодарение на сериала "Двама мъже и половина". Неговата актьорска кариера започва в ранна възраст и продължава до 2013 г. Джоунс играе до последната серия и никога повече не се завръща. Някъде по пътя си открива религията и през 2012 г. кара повечето зрители да спрат да гледат шоуто, защото е мръсно.

След тези изказвания има сериозна редукция на участията му във филма, както зрителите забелязват, но е необходим, за да се завърши сериалът. След напускането завършва своето образование в Колорадо. Никой не знае какво точно се случва с него до този момент. Актьорът отказва да се появи на сцената, не може да бъде открит и предпочита да живее спокойно у дома, без папараци и опити да рестартира кариерата си.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Звездите, които изчезнаха от холивудската сцена | Лайф.dir.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!