Георги Марков: Американците уволниха Христо Иванов - честито избавление на Бойко от тази правна и политическа нула

АВТОР:  ИВАЙЛО АТАНАСОВ, ПИК

АВТОР: ИВАЙЛО АТАНАСОВ

Изборите за парламент, шести поред предсрочни, минаха. И вместо отговори и излизане от политическата криза, повече везните са наклонени в посоката, че и изборите, и тя - кризата, ще продължат.

Парламентът пък в два дни успя да си избере председател. Христо Иванов пък подаде оставка като председател на "Да, България“ и като депутат. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че бил натъжен от тези негови ходове.

В същото време, съпредседателят на ДПС Делян Пеевски плаши, че ако не се сформира кабинет, ще дойде Румен Радев, който пък щял да ни подари на Путин и Русия.

По тези и други щекотливи, важни и актуални въпроси, агенция ПИК потърси за коментар един от най-добрите познавачи и анализатори на родната и световна политика - Георги Марков. С бившия конституционен съдия разговаря Ивайло Атанасов:

- Г-н Марков, през 2020 г. предрекохте избори до дупка и познахте. Следващата седмица тръгва конституционната рулетка с мандатите. Какво е прогнозата ви?

- Лафът избори до дупка е от 1991 г. и го треснах на един митинг на СДС пред НДК. Тогава също познах, но сега беше по-лесно.

Изборите до дупка са неизбежни. Парланентът е много, ама много ниско представителен. Партиите са отчайващо слаби. Щом ГЕРБ с Бойко и толкова много и толкова добри кметове едвам изплува над 500 000 гласа е ясно, че партийната криза е тежка. Ако Бойко рече да се дръпне, изборите ще спечели ДПС.

Дори и да се състави някакво правителство, то ще падне много бързо. С какви образи се сдоби българският парламент, се видя при гласуването за председател още първият ден.

- Ама българите искат правителство! Чуват се гласове, че депутатите ще бъдат обесени, особено ако не направят кабинет?

- Няма да има бесене. Първо, 90% от депутатите са анонимни и няма да могат да ги открият. Второ - 2/3 трайно загърбиха парламента, което показва, че им е все тая кой ще управлява. В крайна сметка си имаме премиер много по-добър от Химика. Той поне още не е казал, че не го интересува нашата икономика, а Украйна, както изтърси Химика, нито е тръгнал да ни маха 3 март, като същия този Химик. Напротив - на 2 март вечерта ми се обади от Мусала. Отишъл да забие българското знаме Националния празник!

Виждам, че и партиите не се страхуват от бесене, имаче щяха да махнат машините и въведат 120 депутати да се избират мажоритарно. За мажоритарен вот гласуваха повече на референдума, отколкото общо за всички партии на тези избори. Не знам защо Слави забрави референдума...

- Мнението ви за новия председател на парламента Рая Назарян?

- Не я познавам, но ГЕРБ имаше нужда от подобно лице със сигурност. При това е юрист. Желая ѝ увереност и успех!

- Христо Иванов подаде оставка веднага след изборите. Някои казаха, че е ключът за съставяне на кабинет...

- Ами честито избавление на Бойко, че тази правна и политическа нула, му я набутаха от “Америка за България“ през Росен Плевнелиев!

Всъщност, Христо Иванов е уволнен от американците. Те заложиха на куц кон. Много пара наля Сорос в “Института за правни инициативи“ ни внучето на Коминтерна, но въпреки това се провали. Не можаха, въпреки напъните, да сложат на България прокурор-прогресист и соросоид, като Летиция Джеймс на Ню Йорк, Алвин Браг на Манхатън или Лауара Кьовеши в Румъния.

Така, че комунистическото отроче, свърши работата на половина: разруши правната ни система, конституционния ред, прокуратурата и съда. Ако Главчев хвърли кърпата, което може да направи, оставаме без премиер и няма юрист в света, който да даде решение. Защото такова просто няма!

Ударът върху българската национална държава е тежък и в унисон с указанията на чичкото Швааб в Давос да се зануляват националните държави. Но понеже е слаб юрист, Иванов го направи по комичен начин, та и работодателите му станаха за смях. До онзи ден имахме два парламента и 480 депутата!

- Делян Пеевски каза, че има опасност да дойде Радев или друг на власт и да ни подари на Русия...

- Никой не може да ни подари на Русия, че така ще ни бомбардира Байдън, че ударите над сърбите през 1999 г., ще ни се сторят сън в лятна нощ.

Дарението или подаръкът, за да са действителни, пък трябва да бъде прието. Няма как Путин да се навие да ни вземе, защото сме член на НАТО. При това сме държава, която се топи като население държава и то в християнската му част. Затова той ще си вземе каквото му трябва в Украйна и изобщо няма да се занимава с нас.

Истината е, че американците постигнаха голяма победа в Eвропа, отделяйки я завинаги от Русия. Но не очакваха, че толкова бързо руснаците ще се включат в уникален геополитически блок с население от 4 милиарда души и то ще го направят в тандем с Китай. Гледах как го посрещнаха Путин в Арабския свят и в Азия.

Така, че г-н Пеевски да бъде спокоен. САЩ няма да допусне подобно дарение, а пък руснаците не ни искат. Чета, че ни се подиграват колко сме неблагодарни и ни бъзикат, че ще развалят чл. 6 и чл. 8 от Санстефанския договор и президент ще ни стане Султан Ердоган. Този договор ни дава Свободата.

Истината е, че България, вече е подарена на Сорос. Още Костов направи това, че и орден "Стара планина“ му даде.

Друга тема е, че ако Путин влезе в България, ще има посрещане, че ни освобождава от хомота на Сорис. Маса народ тогава, начело с Христо Иванов, ще си извадят актовете за раждане. Иванов пък ще се представи с фамилията си Бойкикев и ще повтаря до припадане, че е от славно комунистическо и червеноармейско семейство.

- Георги Лозанов ни в клин, ни в ръкав изтърси и ни заплаши, че българският Орбан, щял да е по-страшен от унгарския. Защо е толкова страшен Орбан?

- Първо, защото показа след 2014 г., че може да прави на практика успешна нелиберална демокрация, отказвайки се от либералната недемокрация. Примерът му е е заразителен и го показаха най-вече победите на Мелони в Италия, на Льо Пен във Франция, на Вилдерс в Холандия, Бабиш в Чехия и Кикл в Австрия.

Второ - защото е любимец на Доналд Тръмп. И той публично показа, че залага на него в Европа, наричайки го в дома си във Флорида, “смел, умен и брилянтен“.

Има и трето - защото ще изгони от България Сорос и ще лиши неговите партизани от много пари и с един удар ще забрани НПО да правят политика, Нова и БТВ - да лишават българите от конституционното им право на инфирмация.

Но Орбан е невъзможен в България. Той си беше много смел. Никой в България не е мислил да прави партия срещу комунизма. А той направи на 30 март 1988 г. Единствен в Източна Европа, призова пред цяла Унгария, на 16 юни 1989 г., съветските танкове да напуснат страната.

Ние не сме въставали като унгарците срещу комунизма, както те направиха през 1956 г., нито сме отворили границата Гърция, както те с Австрия на 11 септември 1989 г., когато събориха първата тухла от Берлинската стена.

Иначе, в България, е възможна партия Орбан. Той без съмнение, е харесван от много българи. Установих го през 2019 г., като обиколих 22 града в страната и ПИК отразяваше събитията.

Тук, в Будапеща, разхождам много българи. Възхищават се на спортната инфраструктура. Две световни по плуване напарви Орбан, чака се още едно през 2027 г. Световно по лека атлетика направи, чака се ново през 2026 г. Имаше и Европейско по футбол, а през 2026 г. и финал в Шампионската лига ще има. Това всичко в България няма да се случи в следващите 100 години.

Месец преди Олимпиадата в Париж, унгарските спортисти имат завоювани почти 200 квоти. Орбан си заслужава спортистите, но и те него.

- Очакваше се Орбан да наложи да наложи вето на Рюте за секретар на НАТО, но в последния момент двамата се разбраха. Каква е цената?

- Цената е, че Рюте гарантира, че е съгласен Унгария да не участва с оръжие, жива сила и пари при операция на НАТО в Украйна. По този начин единствен от европейските лидери, Орбан си гарантира, че страната му няма да бъде ударена от Русия.

- Снощи имаше среща Шолц и Орбан в Берлин. Има ли новини?

- Да И двамата са доволни от рекордния стокообмен за 2023 в размер на 70 милиарда евро. В Маджарско работят над 25 000 германци. Разбраха се, че унгарофобията на Манфред Вебер няма да попречи на развитието на икономическите връзки.

- В Европа всички се питат - ще има ли десен съюз между Мелони и Льо Пен?

- В понеделник Джорджия покани Виктор в Рим. Ще информирам ПИК за резултата от срещата им.

Мисля, че победата на Льо Пен на предсрочните избори във Франция, която очаквам, прави този съюз много възможен. ЕНП на Вебер се заигра с ПЕС и АЛДЕ и Мелони няма да е съгласна Италия да бъде изтласкана от взимане на европейски решения.

Предстои унгарско европредседателство от 1 юли. Мотото на Виктор е “Да направим Европа отново велика“. Но как ще стане това с африканизирана и ислямизирана Западна Европа, подменила християнския брак с третия пол, остава да видим.

Специално за читателите на ПИК, отново им показвам видеото как унгарците не отидоха на Балатон и хърватското море, за да подкрепят премиера си в Будапеща:

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: САМО В ПИК! Георги Марков: Американците уволниха Христо Иванов - честито избавление на Бойко от тази правна и политическа нула - Информационна агенция ПИК

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!