Ваня Григорова: Категорично съм против експертно правителство

/КРОСС/ Българските граждани смятат, че негласувайки наказват политическия елит. Никого не са наказали, освен себе си. Това каза председателят на „Солидарна България" Ваня Григорова в предаването „Събуди се" по Нова телевизия.

Ниската избирателна активност работи единствено в полза на ДПС, посочи тя.

Тя се обяви категорично против формиране на експертно правителство. „Експертно правителство просто означава правителство, което ще взема същите решения, но никой няма да носи отговорност за тях. Предстоят наистина сериозни стъпки пред нас като държава и е редно този, който взема тези решения, да понесе отговорността при следващи избори", заяви Григорова.

Според проф. Лилков ниската избирателна активност е резултат от случващото се в парламента през последните години. „Такова ниско ниво на политическия разговор, такова отсъствие на политика, на идеи, на разговор за ценности не е имало и това рефлектира върху оттеглянето на активното участие в изборите. Колкото по-ниска е избирателната активност, толкова повече значение има купеният вот и толкова по-голяма възможност за влизане в парламента получават някои нестандартни политически проекти", коментира Лилков.

Правителство на споделената отговорност, експертно или техническо в крайна сметка е политическо правителство, смята той. „Едно правителство, както и парламентът, прави политика. То не се занимава с експертизи. Това е една подмяна и бягане от отговорност", заяви проф. Лилков.

Според него ще се постигне временно споразумение за формиране на временно управление. „Дали ще се намери партия или проходилка - ще се намери в парламента кой да свърши тази работа", смята Вили Лилков.

„Синя България" продължава своя път и започва да се готви за евентуални предсрочни изори, обяви той. „Утре свикваме национално съвещание с кандидатите ни за народни представители, с щабовете, ще направим анализ и ще излезем с декларация. Ние сме готови на партньорство, но при условие че спазваме пътя вдясно", каза Вили Лилков.  

Нова телевизия, „Събуди се"

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Ваня Григорова: Категорично съм против експертно правителство - Cross.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!