Скандал на мача на Украйна на ЕВРО 2024! Украинската агитка поиска от Зеленски свободни избори (СНИМКА)

Би Нюз

Пак избухна скандал на мач на украинския национален отбор на ЕВРО 2024. Този път загуба нямаше, а имаше зрелищен обрат за първата победа, след като украинците губеха с 0-1 от Словакия на полувремето. Не е ясно дали на почивката преди второто полувреме в съблекалнята на Украйна пак са изгонили треньора Ребров и са се били, но за втората част украинците излязоха преобразени и направиха пълен обрат с два гола на Шапаренко и Яремчук.




Скандалът дойде от трибуните. Агитката на Украйна поиска Зеленски да направи отново свободни избори. “Върнете ни изборите!”, призова знаме на пълните трибуни. И без този плакат на стадиона беше ясно, че надали хилядите млади украинци в Европа са фенове на Зеленски, след като са предпочели футбола и спокойния живот извън Родината в Европа пред това да мрат на фронта като мухи. Президентът Зеленски вече е с изтекъл мандат и се оправдава с войната, че не е направил досега свободни избори. По неговото тълкуване на Конституция той твърди че е легитимен президент, но руски и украински юристи смятат обратното, че е загубил легитимност и властта трябва да се предаде на парламента.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Скандал на мача на Украйна на ЕВРО 2024! Украинската агитка поиска от Зеленски свободни избори (СНИМКА) - Би Нюз - Топ новини от България

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!