Бойко Рашков на разпит!

INTRIGI.BG

Бившият вътрешен министър от ПП Бойко Рашков ще бъде разпитан за контрабандата на ОПГ-то баща и син Марин и Стефан Димитров – Ярите, бившата шефка на митниците Петя Банкова и Краля на цигарите Никола Николов – Паскал, научи само Narod.bg от свой човек в спецслужбите.

Целта на разпита е да се установи каква точно е връзката на Бойко Рашков с бившия шеф на Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) Марин Димитров, получил и прякора Ярата, който вчера бе пуснат от ареста. В началото на април Ярата бе спипан при акцията на ДАНС и Антикорупционната комисия, но веднага след това влезе по спешност в „Пирогов” заради влошено здравословно състояние.

По време на заседанието прокуратурата цитира свидетел, който твърди, че в началото на април т.г. Димитров е предложил 250 000 евро за назначения в митниците, удобни за него, свързани с по-лесната контрабанда на цигари.

Засега е ясно, че докато Бойко Рашков бе МВР министър, Марин Димитров посещавал министерството над 10 пъти в рамките на 2 месеца.

„Виждал съм Стефан Димитров в сградата на МВР и Главна дирекция „Национална полиция“, каза в края на април бившият главен секретар Петър Тодоров, който бе изслушан от временната парламентарна комисия за разследване на корупционните практики в Агенция „Митници“.

Тодоров обясни, че от края на 2021 г. е виждал многократно Стефан Димитров в сградата на МВР, в някои случаи е влизал през транспортния вход, като го е засичал пред кабинета на министъра тогава – Бойко Рашков, докато е чакал да влезе при него. Виждал е и Марин Димитров, бащата на Стефан, в МВР.

На бившия вече директор на Агенция „Митници“ Петя Банкова, Стефан и Марин Димитрови, както и на Никола Николов – Паскал бяха повдигнати обвинения за участие в организирана престъпна група за търговия с влияние, контрабанда и други престъпления.

Впоследствие обвинение беше повдигнато и на бившия главен секретар на МВР Живко Коцев за участие в престъпна група, в която са участвали Банкова и Димитрови.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Бойко Рашков на разпит! - INTRIGI.BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!